Motinos dienos proga Lietuva rinko mamų mamą

Minint Motinos dieną, LRT jau ketvirtą pavasarį organizuoja akciją, kuria pristato gausias šeimas, auginančias keturis ir daugiau vaikų. Dešimt daugiavaikių šeimų buvo pagerbtos ir apdovanotos, o LRT.lt lankytojai išrinko mamų mamą.

Mamos glėbys pats giliausias, o meilė pati karščiausia – taip apie visas motinas jas sveikindamas sakė kunigas Ričardas Doveika.

LRT ketvirtus metus visuomenei pristatė dešimt gausių šeimų, auginančių keturis ir daugiau vaikų. O švenčiant Motinos dieną apdovanotos šių šeimų mamos.

Prieš šešiolika metų iš karto ketvertą pagimdžiusi vilnietė džiaugiasi jau užaugusiais vaikais, nors iš pradžių tiek vaikų atrodė iššūkis.

„Kaip išaugint reikės iš karto keturis? O dabar kai jau auga, laikas eina. Greitai žinokit, tikrai nepastebėjai, atrodo taip seniai viskas buvo, kai gimė mažiukai, dabar jau 16 metų“, – kalbėjo 4 vaikų mama iš Vilniaus Valerija Latukienė.

Šešias dukras turinti mama Ingrida jas augino studijuodama, daktarės laipsnio siekia ir dabar. Ji sako, viskas įmanoma, kai yra kas padeda.

„Be pagalbos nė iš vietos, labai svarbu susigrojusi komanda. mama labai padeda, vyras padeda, net vyresnioji dukra, vyro tėvai. Taip ir judam“, – pasakojo 6 vaikų mama iš Riešės Ingrida Verbylienė.

Mamų mama LRT.lt lankytojai išrinko 6 vaikų mamą iš Zarasų. Moteris sako tikrai jaučiasi esanti mamų mama savo vaikams.

„Vaiko iš viso auginti nereikia, reikia tiesiog būti šalia, gerai jaustis, tada jis gerai jaučiasi ir užauga pats. Aš jaučiuosi mamų mama, nes aš tikrai, kaip ir sakiau scenoje – auginu vaikų vaikus ir žinau, kad jiems aš esu geriausia mama, nes bent jau stengiuosi būti geriausia mama, jie man pasako, kai ką blogai darau ir vėl stengiuosi ir tikriausiai pavyksta“, – sakė 6 vaikų mama iš Zarasų Eglė Vaitkevičienė.

„Tai yra tikra, todėl, kad kas atsitiko su kiekvienu iš mūsų, nes kaip sakiau – nė vienas negimęs nevaikštom, visi esam kieno nors pagimdyti ir visi jaučiam ypatingą jausmą tam žmogui, koks jis bebūtų, tai yra vienas svarbiausių dalykų žmogaus gyvenime ir už tai reikia minėti“, – teigė renginio organizatorė Edita Mildažytė.

Pasak renginio organizatorės, akcijos esmė buvo ne balsavimas, o proga pasidžiaugti gražiomis šeimomis ir pakalbėti apie motinystę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vyts

Vyts portretas
Mano galva, valstybės mama turėjo tapti prezidentė arba Stankūnaitė,sugebėjusi savo vaiką nukišti velniai žino kur.

Hortenzijus

Hortenzijus portretas
Mamos mama yra kas kitas, kaip močiutė. Taigi, išrinkta buvo garbingiausia močiutė. Ar čia Le Re Te nesusipainiojo?

ale

ale portretas
apsurdas,ka dar sugalvos,kad pasifotkint
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių