Savivaldybėms dėl koronaviruso – 13,4 mln. eurų kompensacijų

Vyriausybė trečiadienį nusprendė kompensuoti dar 13,36 mln. eurų savivaldybių išlaidoms dėl koronaviruso pandemijos.

 

 

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga trečiadienį Vyriausybės posėdyje sakė, kad šiais pinigais užtikrinamas savivaldybių sveikatos priežiūros įstaigų išlaidų, susijusių su koronaviruso valdymu, kompensavimas. 

Anot jo, ši suma yra galutinė, įvertinus visas savivaldybių patirtas išlaidas.

„Šito sprendimo savivaldybės ir įstaigos laukė. Kaip minėjau, tai yra sutaupytos lėšos nuo jau mums skirtų, tad jos tiesiog bus perskirstomos“, – sakė A. Veryga.

5,36 mln. eurų skirta kompensacijoms už įsigytas asmens apsaugos priemones, dar 8 mln. eurų – už įsigytus dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatus.

Skyrė per 1 mln. eurų laikinųjų ligoninių įrengimui

Vyriausybė skyrė per 1 mln. eurų laikinųjų ligoninių įrengimui, jei jų prireiktų blogėjant situacijai dėl koronaviruso.

Kaip posėdyje teigė finansų ministras Vilius Šapoka, 1,16 mln. eurų skiriama Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui „laikinųjų ligoninių infrastruktūrai užtikrinti –turtui, palapinėms, generatoriams, šildytuvams, radijo stotims, spintoms, lovoms, miegmaišiams ir kitoms reikmėms“.

Vyriausybė kartu pritarė Krašto apsaugos ministerijos prašymu skirti papildomus 11,25 mln. eurų įmokoms į Gynybos technologijų rizikos kapitalo fondą.

2,1 mln. eurų skirta Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto techninių gebėjimų stiprinimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių