Visuomenės veikėjai ragina nemažinti Seimo narių skaičiaus

Grįžti į straipsnį

n...

n... portretas
veikėjai...

Juozas

Juozas portretas
Akivaizdus pavyzdys, kaip atrodo dalykai,kai pavedama spręsti neišmanantiems apie politiką ir Seimo darbą žmonėms, pasiduodantiems populistų kalboms. Tie žmonės,neįsigilinę į dalyko esmę (85 %) balsuoja už Seimo mažinimą. Tai puikus pavyzdys ,kaip atsargiai reikia elgtis su norinčiais palengvinti referendumų organizavimą ir taip griauti Valsty bę.

jonas

jonas portretas
seniai visai nupusojo

jau visai greit

jau visai greit portretas
bus idealu:VISI likusieji bus Seimo nariais!

Vidas

Vidas portretas
Sergej, Dūmoj šimtai putiniškų dalmantinų, kurie loja: Krym naš. Bet visas pasaulis pro juoką jų negirdi.

Kam čia s(mulkintis) ?

Kam čia s(mulkintis) ? portretas
Siūlau seimo narių skaičių sumažinti iki 1. Tada visi nutarimai bus priimti vienbalsiai. Ir išlaidos bus minimalios. Jotautas.

Ugnius

Ugnius portretas
Dar kartą, kaip yra pasaulyje: 141x141x141=2,8 mln. Tas sumažinimas iki 101 nario toks nežymus finansiškai, kad tik nieko nenusituokią gali to reikalauti. Geriau reikėtų mažinti visokias įstaigas, įmones, kuriomis apaugusios ministerijos ir tas pats seimas. Tada tai sutaupytų valstybė milijonų. Bet kad ten dirbantieji biurokratai veltėdžiai triukšmą pakeltų...

Anonimas

Anonimas portretas
Keistas tas mūsų elitas. O kas gi kėlė bangą, kad reikia mažinti...

Kam smulkintis?

Kam smulkintis? portretas
141 tikrai maza didziulei valstybej.Reiktu 1410,ir skaicius grazus,ir Vidurio Afrikai nosi nusluostytume!

kaip visad

kaip visad portretas
cia Lietuva,cia lietus lyja...Mokslas,issilavinimas be isminties,Zmogiskumo NEDAUG tereiskia.Vargse Lietuva!!! /LT raidziu nejungiau/

Referendumas ir tik referendumas

Referendumas ir tik referendumas portretas
Koks dar 101-as. Airija turi 100-a, o kiek ten gyventoju???? Lietuvai 71-as per akis

senelis

senelis portretas
senelio nuomones dabar klausosi anukas ir kelis jo fanatiski pasekejai o kitiems to klano paranojiski pasisakymai ir intrigu pinimas bei nesantaikos kurstymas jau atsibodo

Sergej

Sergej portretas
Trampai, duodi Lietuvai 101 dalmantiną į Seimą. Šunis daugiau žmonėms gėrio atneša.

antanas

antanas portretas
turi spresti tauta per referenduma,o ne landzbergis

Žemyna

Žemyna portretas
Manau, kad didžiausia nesąmonė toks skaičius Seimo narių, koks yra dabar. Pilnai pakaktų ir 71. Juk dirbančių yra apie 30, o dauguma tik sėdi salėje, jeigu sėdi. Patarėjų galybė, o naudos iš to? Kanceliarinės išlaidos didelės, tai taip pat lėšų bereikalingas naudojimas. Nesutinku, kad didesnis skaičius seimūnų geriau atstovauja visuomenei, juk jie ten yra tam, kad priiminėtų normalius, veikiančius teisės aktus, kurių nereikėtų tuojau pat keisti ar papildyti.Man visiškai nereikia, kad mane kažkas atstovautų, ir aplamai ką reiškia atstovauti, na nebent teisme, bet tam yra advokatai.

Tvirtai tikiu

Tvirtai tikiu portretas
Labiausiai piktina tai,kad seimo nariai visiskai negerbia savo darbo vietos.Jie ten renkami ne del grozio ar kalbu- jie privalo dirbti t.y. dalyvauti posedziuose,rengtis jiems,atstovauti savo rinkejus.O siuo metu jie lenktyniauja tik isnaudodami skirtas lesas iki paskutinio cento,nera ju posedziu metu,neiniciatyvus,neatstovauja rinkejus.Reikia pertvarkyti seima taip,kad nebuves posedziuose ta diena negautu atlyginimo, sumazinti padejeju skaiciu,nes neteikia jokiu istatymu projektu,Lietuva baigia isvazineti,o seimo nariu skaicius toks pat.Ju pilnai pakanka ir 101, o gal ir dar kokios desetkos maziau,be viso to ir taip vadinamu islaidu piestukams per puse galima nurezti.Siais pinigais bus galima kazkiek padeti seimoms su mazais vaikeliais.

pb

pb portretas
APGAILESTAUJU,kad tie visuom.veikėjai yra vien dešinės pakraipos ir SUSIRŪPINĘ ne dėl žmonių BLOGO GYVENIMO, o dėl KONSERVATORIŲ,kad JIE papultų į SEIMĄ,kurie NUSTEKENO LIETUVĄ.----gyvenimas rodo,kad BŪTINA mažinti nenaudingo BALASTO kiekį seime.

paprastas pvz.

paprastas pvz. portretas
po numeriu 1 yra įmonė,direktorius ir jo sekretorė,direktoriaus pavaduotojas su sekretore,pavaduotojo pavaduotojas su sekretore...galiausiai keli darbuotojai.Įmonė vangiai judanti.O įmonė numeris 2 sukasi kaip bitės,nes yra direktorius,pavaduotojas,abu jie dirbantys su daugeliu darbuotojų kurie gauna atlyginimus didesnius,nei įmonėje 1 dirbantys darbininkai.Tai va.Ne kiekis valdininkų,o gabumas dirbti atneša naudą.

Nuominė

Nuominė portretas
Ne tiek svarbu,kiek tame Seime narių,o kokie tie nariai.Seimūnu gali būti tik tie,kurie tam darbui tinka,supranta,kas tai yra,yra dori,išsilavinę,turintys kažkokią darbo,vadovaujančiuose postuose patirtį.Na negali būti seimūnais tokie,kokių dabar dauguma.Bet kol bus tos prakeiktos partijos,tol taip ir bus.Ne visai suprantu,kodėl taip niekinama buvusioji komunistų partija?Juk ji nieku nesiskiria nuo dabartinių.Atvirkščiai,ji dar kažkiek rūpinosi žmonių gyvenimu,o dabartinės tik savo pralobimu.Jeigu būtų skelbiama,tai paaiškėtų,kad vos ne visi,ypač ilgiau pabuvę Seime,tapo milijonieriais.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Kam reikalinga 141,jeigu net per plenarinius posėdžius nesusirenka 100.Tie,kas patys nori patekti prie lovio,tik tie gali priešintis seimo narių mažinimui,nes daugiau šansų.

na taigi jie -veikejai

na taigi jie -veikejai portretas
,jie planuoja per kitus rinkimus prasibrauti prie LOVIO. Tai kam siaurint priėjimą prie lovio ???:)

Cha

Cha portretas
Verčiau tie veikėjai paragintų cukraus nebranginti, ir knygų taip pat, nes jau dabar nebeįperkamos. Ir nereik lialia apie konstitucijos kaitaliojimą: kai reikėjo pakeisti konstituciją dėl tvartelio ir dėl žemės pavertimo skrajojančia, jokie veikėjai netriukšmavo.

Algis

Algis portretas
Jeigu nenori mazinti ,lieka vie4nas kelias R E F E R E N D U M A S, tik tautos nekenciantys ,kaip landzbergis, gali priestarauti, nes jam TAUTA tai sunaujair tada lai jie ir islaiko

Alvis

Alvis portretas
Lietuvos seimo daugumą sudaro ne žmonių - piliečių - gyventojų tiesiogiai rinkti atstovai, bet "brolijų" vadinamų partijomis parinkti ( pagal sąrašus) veikėjai. Todėl visiškai nesvarbu kiek jų ten sėdi. Taigi ateityje Seimą galėtų sudaryti vos keli nariai, ir tikrai niekas nepasikeistų. Ten sėdėtų ir maitintųsi vien tik sisteminių partijų pirmininkai, o visi kit būtųi nereikalingi , nes vistiek jie balsuoja tik taip, kaip liepia jų vadukai.

Motiejus

Motiejus portretas
Racijos yra visų pasisakymuose ir siūlymuose, bet kažką su tais seimūnais reikia daryti.(kad ir dabartinis Pūkos elgesio išaiškinimas). Manyčiau reikia sumažinti ne tik seimo narių skaičių, bet ir jų padėjėjų jiems skaičių, kanceliarines išmokas supliusuoti su atlyginimu ir nuo jų imti pajamų mokestį, nustatyti plenarinių posėdžių, darbo komitetuose dienas, vieną dieną darbui su rinkėjais apygardose, ir atitinkamas 22 dienų atostogas (11 vasarą, 11 žiemą). Kad nebūtų- 141 deputatas,o posėdžių salėje 56 priiminėja įstatymus. Mums balsuojant rinkimuose reikia galvoti ką renkam,o ne rinkti tokius kurie nori lengvo uždarbio ir apsirūpinimo iki senatvės.

rimas

rimas portretas
Jeigu seimo nariai prieš, tai mažinti atlyginimus iki 1500 eurų ir atimti euriukus už kanceliarines išlaidas,kodėl iš viso dar paliko,nes seimūnai turi sukti galvas kaip jas išleisti.

R...

R... portretas
Nejaugi tiek nesuvokiama,jog ne seimūnų skaičius svarbiausia jų darbui,o jų kokybė.Jeigu išsirenkate kvailius,nevykėlius [tikriausiai pagal savo išmanymą],tokį ir Seimą turime.Jei rinksime per pusę mažiau ir ta per pusė bus tik tokie dundukai,kokių dabar pusė Seimo,tai kas tada geriau?Todėl ne patys kvailai postringaukit apie Seimo narių skaičių,o išmokit protingų,išsilavinusių ir nusimanančių žmonių paklausyti.

čia dabar kas

čia dabar kas portretas
Nebesvaikit kas buvo 1994 metais,ir kad buvo 3700 gyventojų,todėl ir reikia mažinti skaičių sėdėtojų seime.Jei seimo narys toks nekompetetingas tai kam jis iš vis reikalingas užimti tą vietą,nes tų patarėjų skaičius tiesiog glumina.Jokie veikėjai neturi teisės spręsti už tautą kiek reikia seimo narių,mokesčius moka visi,ne tik visuomenės veikėjai.

rimas

rimas portretas
niekas nieko nemazins kuo daugiau valdininku tuo maziau atsakomybes yra ant ko nurasyti

Spręsti ne bet kam

Spręsti ne bet kam portretas
Mažinti ar nemažinti seimūnų skaičių turi spręsti ne kvailiai,turgaus bobelės bei kiti neišmanėliai,per kiekvienus rinkimus prirenkantys visokių pūkų,kildišienių,valinskienių ir panašių populistų ar artistų,kurie tik pasisėdėti patenka į Seimą,o rimtus dalykus turi spręsti rimti žmonės,tikri politikai.Jau vien paskaičius komentarus,matom,kokie neišmanėliai diskutuoja jiems nesuvokiamais klausimais.

Devyniasdešmt

Devyniasdešmt portretas
Procentų už tai kad mažint o tuo pačiu ir visokių padėjėjų sumažėtų- kiek susitaupo pinigų - juos galima panaudot nuskriaustų vaikų auginimui ir išmokslinimui, seneliams vaistams kompensuot.

jonas

jonas portretas
..kas tie visuomenes veikejai???pianistas???26metus mums grojes intrigas,visokias nesamones ir jo subinlaiziu ir prisiplakeliu banda???nenori prarasti siltu vieteliu konservu klanas???visuomenes nuomone-mazinti!!!!!!!!!!!!

Gedai

Gedai portretas
O tu galvoji,kad sumažinus Seimo narių skaičių tau žandai plyš?

Anonimas

Anonimas portretas
Ne is minimumo zandai plysta

GEDA LT

GEDA LT portretas
Kiek LT parsidavusiu BALVONU!! Kaip lietuvis taip BALVONAS, kaip balvonas taip lietuvis!!!! GEDA SIKNALINDZIAMS!!!!

vox populi

vox populi portretas
Tie veikėjai tikrai negali atstovauti visos tautos, ir savo nuomonę gali pasilikti sau. Vien apklausa apačioje po straipsniu rodo, kad absoliuti dauguma žmonių yra už Seimo narių mažinimą. Liaudies balsas-Dievo balsas.

:)

:) portretas
Kam tas seimas išvis reikalingas?

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Na, taip... Kuo daugiau paršų prie lovio, tuo geriau Lietuvos žmonėms... Logika - geležinė! Nei pridėsi, nei atimsi...

Nuomone.

Nuomone. portretas
Seime turi likti tik saziningi,mylintis Lietuva,jos zmones.Leidziantis normalius istatymus.O visus tokius pukus,ir kitus isrinktus bobulyciu ir myletojus pazadu lauk is seimo.

Taigi

Taigi portretas
Manau, sprendžia ne veikėjai, o visuomenė, o šiuo atveju visuomenė reikalauja mažinti ir ne tik seimo narių skaičių, bet ir visą valdymo aparatą.

AS

AS portretas
Ir taip Lietuva ir jos zmones seimunu nuvefrtinami.Visi klanai ir ju nariai negina zmoniu.Bus ju 141 ar 101 vienas.Vienas ir tas pats.

Anonimas

Anonimas portretas
Pakartosiu pasaulyje naudojamą formulę parlamentarų skaičiui nustatyti. Narių skaičių pakėlus kubu, gauname valstybės gyventojų skaičių. 141x141x141=2,8 mln. Viskas teisinga. Bet yra tokių žmonių, kuriems viskas visada bus negerai. Tai verkšlentojai.

akivaizdu

akivaizdu portretas
Kas tie visuomenės veikėjai? Ar tik ne pavėlavusieji į nuvažiuojantį traukinį? Ar tik ne tie, kurie ruošiasi per sekančius rinkimus įsibrauti į seimą?

Informacija

Informacija portretas
Badaujantys Lietuvos pensininkai kovo 13 dieną rengia protesto mitingus prie Seimo ir Vyriausybės

jonas2

jonas2 portretas
Seimo narių skaičiaus mažinimas seimo darbo kokybės nepagerins. Sumažinus narių skaičių bus lengviau priimti populistinius ir valstybei pavojingus įstatymus, nes bus lengviau daryti įtaką mažesniam žmonių skaičiui.

galiu praplauti

galiu praplauti portretas
dykaduoniu kompanija butina mazinti o tokie kaip senelis turi eiti tolyn nuo politikos o ne aitrinti zmoniu mintis bumblauskas uzmirso kai buvo papuoles i korupcini skandala irgi netyras o nuomone reiskia

ada

ada portretas
veikėjai ragina nemažinti ,o VISUOMENĖ ragina mažinti Kur tiesa ?

Va

Va portretas
Kam palikti vietos tiems kurie ten neverti buti. O pavyzdziu pilna...

Anonimas

Anonimas portretas
Mažinti, tik ne iki 101, o iki 71.

Galerijos

Daugiau straipsnių