Vienas iš Seimo sesijos prioritetų – pataisos prieš priešišką propagandą

  • Teksto dydis:

Vienu iš svarbių prasidedančios Seimo rudens sesijos prioritetų šalies vadovės Dalios Grybauskaitės vyriausioji patarėja Virginija Būdienė įvardija teikiamas pataisas, nukreiptas prieš rusišką propagandą.

„Pateiktos Visuomenės informavimo įstatymo pataisos, kurios labai svarbios užtikrinant mūsų informacinės erdvės saugumą, skaidrumą, ir mūsų visų galimybę ne tik gauti informaciją, bet ir teisingą informaciją. Dezinformacijos mūsų informacinėje erdvėje turėtų mažiau, ypatingai susivokiant, kad gyvename informacinės apgulties sąlygomis“, - antradienį interviu Žinių radijui sakė V.Būdienė.

„Mūsų geopolitinė informacija yra sudėtinga, mes tai suvokiame, bet taip pat reikia suvokti, kad tos grėsmės kyla ne tik kaip karinės grėsmės tiesiogine to žodžio prasme, bet jos taip pat yra nekonvencinės, nelabai mums įprastos, ne visada mes jas atpažįstame. Tos grėsmės ir informacinės, ir mūsų jaunimas, moksleiviai viliojami vykti į neaiškios parengties stovyklas, taip pat skleidžiama propaganda, kuri daug kam atrodo panaši į tiesą“, - kalbėjo D.Grybauskaitės patarėja.

Pasak V.Būdienės, gyventojai turėtų atsargiau žiūrėti ir į kultūrinius renginius, nes kai kuriuose propaguojamos buvusios Sovietų sąjungos nuostatos. „Taip pat reikia labai ir mokykose, ir tėvams daug ką nuveikti, pasakoti vaikams apie istoriją, sustiprinti istorijos mokymą mokyklose, kad visi žinotume, kas yra kas“, - pažymėjo patarėja.

Šalies vadovė D.Grybauskaitė yra pateikusi pataisas, kad ne mažiau kaip 90 proc. Lietuvoje retransliuojamų televizijos programų kiekio būtų oficialiomis Europos Sąjungos kalbomis. Prezidentūros teigimu, šiuo metu iki 30 proc. visų retransliuojamų programų Lietuvoje sudaro rusiška produkcija.

Taip pat pataisomis siūloma, kad už karo kurstymą, kėsinimąsi į nepriklausomybę būtų galima skirti baudas. Pasak prezidentės, tokios priemonės siūlomos „atsižvelgiant į padažnėjusias informacines atakas, priešišką propagandą“.

Projektu siūloma numatyti, kad už karo propagavimą ir kurstymą, raginimus kėsintis į Lietuvos Respublikos suverenitetą ir nepriklausomybę Lietuvos radijo ir televizijos komisija galėtų ne tik svarstyti transliavimo ar retransliavimo licencijos sustabdymo ar nutraukimo klausimą, bet ir skirti pinigines baudas. Anot Prezidentūros, panaši tvarka galioja Vokietijoje, Prancūzijoje, Slovėnijoje, Maltoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
tegu tik daukanto aikštės dvaras nevaro melo ir propogandos,tai tikrai nieko blogo nebus

ABC

ABC portretas
Geriau ji anūkus augintų. Gal tada jai niekas nebesivaidentų, o ir veido išraiška pasikeistų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių