V. Čmilytė-Nielsen neatmeta galimybės kandidatuoti į EK: esame pasiruošę apsvarstyti visus variantus

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sureagavo į viešus pasvarstymus, kad ji būtų tinkama kandidatūra į Europos Komisiją (EK). Nors parlamento vadovė galimybės pretenduoti į eurokomisaro postą plačiau nekomentuoja, tačiau tinkina, kad esant poreikiui visi variantai būtų apsvarstyti.

„Kiekviena partija laisva reikšti idėjas dėl kandidatūrų, tuo kolega E. Gentvilas ir pasinaudojo. Jeigu reikės, esame pasiruošę apsvarstyti visus galimus variantus“, – Eltai teigė V. Čmilytė-Nielsen, reaguodama į bendrapartiečio Eugenijaus Gentvilo viešai išsakytus pasvarstymus.

Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime seniūnas E. Gentvilas Eltai teigė, kad parlamento vadovė yra labiausiai telkianti figūra visoje valdančiojoje koalicijoje. Jis taip pat pabrėžia, kad pretendentas į EK nebūtinai turi būti didžiosios valdančiosios partijos atstovas. Todėl, jo nuomonė V. Čmilytė-Nielsen būtų tinkama kandidatė į eurokomisaro postą.

ELTA primena, kad viešoje erdvėje jau kurį laiką tęsiasi diskusijos dėl galimo kandidato į EK. Laisvės partija anksčiau yra išreiškusi abejonių dėl galimos konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio kandidatūros.

Dar praėjusių metų rudenį naujienų portalas delfi.lt rašė apie Laisvės partijos valdybos patvirtintą planą, kuriame aptarti veiksmai tuo atveju, jei koalicijos partneriai tinkamai neparems „laisviečiams“ ypač svarbaus Civilinės sąjungos įstatymo projekto. Dokumente teigiama – jei įstatymo priėmimas patirs nesėkmę, Laisvės partija „gali būti priversta“ blokuoti visus TS-LKD teikiamus kandidatus į EK.

Jeigu reikės, esame pasiruošę apsvarstyti visus galimus variantus.

Įtakingas leidinys „Politico“ neseniai paskelbė potencialius kandidatus į naujuosius EK narius, tarp kurių yra minimas ir G. Landsbergis. Nurodoma, jog jis taikytųsi į eurokomisaro portfelį, susijusį su užsienio politikos klausimais.

Viešojoje erdvėje jau anksčiau spekuliuota apie tai, jog G. Landsbergis veikiausiai yra įvardijamas kaip realiausias kandidatas pakeisti šiuo metu kadenciją EK baigiantį komisarą Virginijų Sinkevičių, atsakingą už aplinką ir vandenynus.

Visgi, pats G. Landsbergis konkretaus atsakymo iki šiol nėra pateikęs – pernai lapkritį komentuodamas minėtus gandus ministras nurodė, jog tai jam nėra svarbiausias klausimas.

Eurokomisaro kandidatūrą teikia Vyriausybė, poziciją suderinus su prezidentu ir Seimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
is to VAGIU saraso BEVEIK visi turi SEDETI ! ( tik EP )

Meslita

Meslita portretas
Kur seimo pedofilas bartosevic? Kodel dar ne kameroje?

Lietuva \\\\\\...//////

Lietuva   \\\\\\...////// portretas
KGB,NKVD,įdėjinių komunistų gniaužtuose.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių