V. Adamkus po inauguracijos: prasideda nauja Lietuvos valstybės era

Po Seime įvykusios prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos ceremonijos prezidentas Valdas Adamkus žiniasklaidai pabrėžė tikįs, kad naujajam šalies vadovui pavyks įveikti visus iššūkius ir sunkumus, kurie iškils jau pirmąją darbo dieną. V. Adamkus įsitikinęs, kad problemų naujajam prezidentui netrūks, taip pat ir ryžto bei sugebėjimo jas spręsti.

„Problemų jam netrūks. Norėčiau jam palinkėti jėgos, ištvermės ir prisiimti atsakomybę pagal savo sąžinę, ne tą, ką spaudimas jam diktuos, bet užsibrėžti raudoną liniją, per kurią jis negali peržengti ir siekti Lietuvos žmonių gerovės. Jis savo išreikštomis mintimis tą jau yra pasakęs ir manau, kad jam tas pasiseks. Linkiu jam sėkmės visą kadenciją. Manau, kad tai yra nauja mūsų valstybės era, kurią jis pradeda šią savo inauguracijos dieną“, – sakė prezidentas V. Adamkus.

V. Adamkaus manymu, vienu sunkiausių uždavinių naujajam prezidentui bus telkti politines partijas šaliai svarbiems tikslams pasiekti.

„Manau, čia bus vienas sunkiųjų jo uždavinių, bet, esu tikras, prie jo būdo, prie jo nusistatymų ir pažiūros į bendrą politinį gyvenimą jam tai pavyks padaryti“, – pabrėžė V. Adamkus.

Problemų jam netrūks. Norėčiau jam palinkėti jėgos, ištvermės ir prisiimti atsakomybę pagal savo sąžinę, ne tą, ką spaudimas jam diktuos.

Jo manymu, užsienio politikoje reikėtų šiltesnių santykių su artimiausiais kaimynais.

„Užsienio politika, manau, dabar yra palyginti geros būklės. Santykių su artimiausiais kaimynais pakėlimas galbūt yra būtinas, bet jis tai yra jau pasakęs ir jis tą vykdys. Linkiu jam sėkmės“, – sakė prezidentas V. Adamkus.

V. Adamkus pabrėžė, kad reikalui esant, jis yra pasiryžęs naujajam prezidentui G. Nausėdai ištiesti pagalbos ranką.

„Aš jam pasakiau, jeigu jam reikės, tai aš esu tiek toli, kiek mano ranka pasiekia telefoną, jis visada gali skambinti“, – pridūrė V. Adamkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algirds

Algirds portretas
Tai kad ponas apart kubiliniu nieko nemylejai..

r

r portretas
juo banku era prasdes...

Liudvika

Liudvika  portretas
Manau,kad naujasis prezidentas laikysis savo užsibrėžto tikslo.Linkiu tai įgyvendinti ir kantrybės bei ištvermės.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių