Sieks, kad valstybės lėšomis studijavę studentai atidirbtų Lietuvai

Grįžti į straipsnį

Italas

Italas portretas
GAL KAS ŽINOTE, KURIOJE MOKYKLOJE MOKOSI SŪNUS? SU MALONUMU NUSIŲČIAU JO MOKYTOJAI ŠIĄ CITATĄ KAIP METODINĘ PRIEMONĘ, ILIUSTRUOJANČIĄ NEPATAISOMĄ SOVIETMEČIO LIETUVOI PADARYTA ŽALĄ.

Mociute

Mociute portretas
Nori ar nenori ,o isipareigoti savo saliai reikia ,ko tada verti zodziai apie meile tevynei ,patriotizma i pan.. Jaunimas nori gauti viska jau dabar ir daug ,idedant kuo maziau oastangu ,otaip nebuna .Baigus aukst.mokslus nereikes begti i uzsieni arba stoti i darbo birza ,kad ir gausite maza atlyginima, bet niekas badu dar nemire ir bus jau igyta patirtis ir atsilyginta valstybei.O uzsienyje yra nei kiek nemaziau meslo ,negu pas mus ir niekas jusu nelaukia istieses rankas ,nes ,,gerai ten ,kur musu nera,,

...ką čia nušnekate ?

...ką čia nušnekate ?  portretas
prisimenate sssr , o norite komunizmo - visko nemokamai ? Jei neklystu Danijoje studentai norintys gauti stipendiją privalo po paskaitų tam tikrą laiką dirbti ...matyt niekur be tos sssr nesate buvę , nes aš nežinau šalies kurioje aukštasis mokslas yra nemokamas ...o tie , bemoksliai tegul važiuoja į tas šalis , kuriose ,, nevergaus ,, ir dėl mokesčių klystate ....Užkniso ,, patryjotai ,, kurie moka tik reikalauti ...

.

. portretas
Dabar tai jau tikrai visi stengsis išvažiuoti. Kas norės taip įsipareigoti? Kas turi jau turi šiltas vieteles arba tie, kurie neturi atsakomybės jausmo. Mūsų valstybėje keičiasi valdžia,keičiasi ir tvarka. Jokių garantijų. Ar pagalvojote, kodėl jie pasilieka studijuoti Lietuvoje? Nes tikisi joje ir pasilikti. O kai baigia mokslus, susiduria su realybe. Uždarbiai nedideli, o pragyvenimas ohoho. Kaip pragyventi, ar įmanoma iš to, ką uždirbi, įsigyti būstą, išlaikyti šeimą. Tai ir važiuoja užsidirbti kitur. Tai gal pagalvokite,kaip išlaikyti jau baigusius? Darbdaviai tuos 3 metus(beje, net sovietmečiu buvo 2 metai) mokės skatikus, jie tiesiog vergaus. Šiaip daugelis darbdavių elgiasi ir dabar taip pat. Ypač su vyresnio amžiaus žmonėmis, nes jie neturi didelio pasirinkimo. Prievarta gimdo prievartą. Tvarka ir teisingumas. Tai pradėkit nuo savęs. Taip nemylėti savo tautos. Būtinai turime sunaikinti, kas dar Mes jau tiek mokame mokesčių, kad vaikai turėtų studijuoti tik nemokamai.

Batia vatu vatoms

Batia vatu vatoms portretas
Todėl kad turi išlaikyti ir taškas. Kaip ir išlaikyti senstančius, kaip ir mokėti mokesčius keliams ar pvm. Nori gerovės valstybės tai nedaryk prievartos pirmiausia

Kokia prievarta ? )

Kokia prievarta ? )  portretas
Aimanuoji neskaites teksto ,, patriote,, ? Kodėl valstybė - jos dirbantys , turi išlaikyti ( nemokamas mokslas) tą , kuris valstybei dar niekuo nenusipelnė ? Išsilavinimą( NEMOKAMĄ ) gaunate avansu , todėl mokslus baigę - atiduokite valstybei ir jus išmokslinusiems - skolą savo darbu , nors 3 metus . Kas neaišku ?

Nematau nieko blogo

Nematau nieko blogo portretas
Valstybė jam skolino - lai skolą atiduoda. Tai NORMALU.

Asai

Asai portretas
Per prievarta bandys priversti dirbti lietuvoj. Kaip sssr beveik. O ka isvaziuosi dirbt i uzsieni ir dirbsi ir tai nera nelegalu. Kuom apkaltinsit?

Kiek

Kiek  portretas
Potriotu išlindo, čia tie patys kurie nieko daugiau nepasiekė tik darbas servise ar kitur su paslėptais mokesčiais.

D

D portretas
Seimo nariai lai atidirba veltui 10 metu ,uz sed3jima siltoje ,pinigingoje kedeje,ten avinelis yra au auksinukais ,kuris pasikrato ir pinigai byra,o ne is viku atimkite ,begedziai.taip lietuva yra savo lietuvaiciams lyg pamote ,o ce pamote gegute

Lina

Lina portretas
Seniai seniai jau taip turėjo būti... tačiau dabar irgi greičiausiai viskas baigsis tik bevaisiu pasiginčijimu... Didelės kvailystės ir kiaulystės vyksta mūsų Lietuvėlėj... Ir dar išsirinkom prezidentą, kuris tikrai neturės parako nei ką nors pakeisti, nei pasiginčyti... Įsivaizduokim, kiek laimi kita valstybė, gavusi 1 pas mus paruoštą specialistą... tą pačią sumą mes tartum išmetam į šiukšliadėžę... Čia kiekvienam vaikui aišku. Tik neaišku tiems, kas turi galią ką nors pakeisti.. .

Manyčiau , tikrai tik

Manyčiau , tikrai tik  portretas
po to , kada šios pataisos bus įteisintos . Reikia galvoti ir kas naudinga valstybei t.y. jos žmonėms , o ne tik auginti ,, patriotus ,, žinančius savo teises ir be jokių pareigų .

Pritarčiau, tik -

Pritarčiau, tik - portretas
Tiems, kurie šiemet stos į aukštąsias mokyklas, o ne atbuline data, nes kitaip būtų neadekvatu. Jauni žmonės iš anksto planuojasi gyvenimą, o ne taip kaip Žemaitaitis nori. Yra studentų sutartys su universitetais ir nemokamą mokslą dabar gauna tik tie, kurie tikrai studijuoja, o ne studentauja.

Pritariu

Pritariu  portretas
gana ,, melžti ,, valstybę , jos dirbančius piliečius. Gavai - grąžini . ELEMENTARU ...kuo daugiau žmonių su ,,darbine savigarba ,, - neima algų vokeliuose , manau tuo verslininkai verčiami elgtis atsakingiau ... Ką reiškia ,,geras atlyginimas,, jaunam specialistui pirmais metais ? Kuris baigęs Lietuvoje nemokamus mokslus , užsienyje dirba pagal specialybę ? Mažuma ...Todėl pritariu , 3 metai savo valstybei ir jos žmonėms, kurie tavo mokslus ,, išlaikė,, - geras siūlymas , pagaliau gal atsakingiau rinksis ir studijas. O tai dvigubos pilietybės nori , o 3 metus padirbti - tragedija ? ,, patriotai ,, ?

Pritariu

Pritariu portretas
Per tris metus badu nenumirs, tik reikia sudaryti sąlygas dirbti pagal įsigytą specialybę arba tegu gražina pinigus ir važiuoja kur tik nori, bet ar gaus darbą pagal savo įgytas žinias, be jokios patirties, šiuos didžius specialistus ir čia nelabai kas ima(pinigų nori daug ,bet nieko nemoka ir niekuom nesidomi), žinoma yra ir išmanančių savo darbą.

...

... portretas
Pats mokėk už savo mokslus ir paskui galėsi kaip debesėlis laisvai plaukiot (kur vėjas tave nešios). Bet JEI jau prisiekei Meilėje, apsiforminai, tai paskui tavo 'judėjimo' teisės JAU apribotos.

Ahs

Ahs portretas
Tai kam tada mokintis isvis..

Kęstas

Kęstas portretas
Darbo jėgos judėjimo apribojimas pažeistų ES sutartis. Jaunimas, priverstinai dirbantis primityviuose Lietuvos versluose, prarastų kvalifikaciją. Priverstinis darbas turi vergijos prieskonį.

Kęstas

Kęstas portretas
"Yra kliūtis mūsų laimei. Ji vadinama kapitalizmu. Jis sukūrė naujai atsirandančią gausą, tačiau jis negali pasidalinti technologinės plėtros vaisiais. Sistemoje, kurioje viskas gaminama tik pelnui, kapitalizmas siekia racionalizuoti išteklius, kad užtikrintų grąžą. Kaip ir šiandien, ateities įmonės sudarys monopolijas ir ieškos rentos. Rezultatas yra prastas - kai daugeliui žmonių nepakanka maisto, sveikatos priežiūros ar energijos, nors visuomenė turi visko sočiai. Vis dėlto tam reikia naujos politikos. Tokios, kur technologiniai pokyčiai tarnauja žmonėms, o ne pelnui. Kai pirmenybė teikiama ne šiandieninėms fantazijoms pristatyti, bet kai siekiama konkrečios politikos - greito dekarbonizavimo, visiško automatizavimo ir socializuotos priežiūros. Ši politika, kuri yra utopinė horizonte ir kasdieninė pritaikyme, turi pavadinimą: „Pilnai automatizuotas prabangus komunizmas“." (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

Anonimas

Anonimas portretas
Būtinai

>Pritariu

>Pritariu portretas
argi jūs norite kad mūsų jaunimas priverstinai dirbtų vietose kur jį išnaudotų, mokėtų tiek kiek sugalvotų (geros algos taigi nėra) ir smuktų į degradaciją? Tokios kenčiančių, nelaimingų jaunų žmonių Lietuvos jūs norite? Jau dabar didžioji gyventojų dalis yra būtent tokia. Aš prieš visokius vertimus.Tuo labjau verslo ir kartelinių vergvaldžių naudai. Visi jaunuoliai išvažiavę dirbti užsienin, parvažiuoja, siunčia čia pinigus ir laukia progos kada ,,Lietuva susitvarkys", pavirs į tikrą europinę valstybę ir jie galės gyventi čia. Manot visi noriai išvažiuoja? Taigi juodam sielvarte palieka tėvynę..bet nėra kur dingti. ,,NE" Žemaitaičio kliedesiams!

Garbinuočiau

Garbinuočiau portretas
tu geriau pats verslininks būdamas siek kad algos būtu tokios kad žmogus galėtu oriai pragyventi, o ne dirbti kap arklys ir sėdėt ant kruopų

Pritariu

Pritariu  portretas
labai šiuo metu reikalingas sprendimas . Kodėl dirbantys turi išlaikyti tuos, kurie nesiruošia ,, atiduoti ,, skolą ? Nesiruošiu remti , tų kurie dirbs kitai valstybei ir ten mokės mokesčius .

KONSTITUCIJA

KONSTITUCIJA portretas
Taigi: "Aukštasis mokslas prieinamas visiems pagal kiekvieno žmogaus sugebėjimus. Gerai besimokantiems piliečiams valstybinėse aukštosiose mokyklose laiduojamas nemokamas mokslas" (K.41str.3d.) - 'laidavimas' suponuoja sutartį; preziumuotina: Aukštojo mokymo studijų valstybinis apmokėjimas BE tokių sutarčių PRIEŠTARAUJA Konstitucijai.

Galerijos

Daugiau straipsnių