Seimo opozicija atsakė valdantiesiems: nekeis A. Stončaičio

Seimo opozicija trečiadienį atsakė valdantiesiems į jų prašymą pakeisti Antikorupcijos komisijos pirmininką Algirdą Stončaitį – jį teigia esant tinkamu eiti pareigas ir kito kandidato neieškos.

Opozicijos atstovų paskelbtame pranešime teigiama, kad A. Stončaiti nušalinti norintys valdantieji „pastaruoju metu jau ir taip yra iki kaklo įklimpę savų problemų liūne, griebiasi šiaudo ir bando politiniais žaidimais dėmesį nukreipti į vieną iš opozicijos narių“.

Opozicinė Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ pranešė su Darbo partijos, Lietuvos regionų, Lietuvos socialdemokratų partijos, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovais raštu informavę valdančiuosius, kad jokių abejonių dėl A. Stončaičio tinkamumo eiti Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigas neturi.

Pasak Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūno Luko Savicko, nė viena valstybės institucija nepareiškė priekaištų ar abejonių dėl A. Stončaičio negalėjimo dirbti minėtose pareigose, tad opozicinės frakcijos neketina veltis į valdančiųjų politinius žaidimus.

„Juokinga ir kartu graudu, kaip valdantieji tiesiog per galvą versdamiesi bando tampyti vieną ir tą pačią istoriją. Dėl A. Stončaičio buvo kreiptasi į atsakingas valstybės institucijas. Iš jų gauti aiškūs atsakymai, kad visos patikrinimo procedūros jo atžvilgiu buvo atliktos pagal numatytus teisės aktus ir jokių abejonių nėra“, – pranešime cituojamas L. Savickas.

Juokinga ir kartu graudu, kaip valdantieji tiesiog per galvą versdamiesi bando tampyti vieną ir tą pačią istoriją.

Valdančiųjų Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų sąjūdžio ir Laisvės frakcijų vadovai Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Eugenijus Gentvilas ir Vytautas Mitalas antradienį kreipėsi į Seimo opoziciją, prašydami pakeisti Antikorupcijos komisijos pirmininką dėl abejonių jo patikimumu.

Valdantieji taip pat teigia, jog opozicijai nepateikus naujo kandidato į pirmininkus sieks A. Stončaičio atstatydinimo.

Valdančiųjų teigimu, Seimo Antikorupcijos pirmininkui keliami aukščiausi skaidrumo standartai, tuo metu lieka neatsakyti žiniasklaidos iškelti klausimai dėl A. Stončaičio reputacijos ir galimų netinkamų ryšių.

Seimo Antikorupcijos komiteto pirmininko pareigos priklauso opozicijai. A. Stončaitį į jas delegavo Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“.

Valdančiųjų politikai ėmė kelti klausimus dėl A. Stončaičio galimybės eiti Antikorupcijos komisijos vadovo pareigas naujienų portalui „15min“ pranešus, kad opozicijos parlamentaras, prieš kelerius metus būdamas Vyriausybės kancleriu, gavo leidimą dirbti su slapta informacija, nors atsisakė tikrintis poligrafu.

Komisija kreipėsi su klausimais į Valstybės saugumo departamentą (VSD) ir kitas institucijas. VSD atsakymuose Seimo Antikorupcijos komisijai ir NSGK nurodyta, kad leidimas dirbti su slapta informacija A. Stončaičiui išduotas laikantis įstatymų, o oficialaus sprendimo jį tikrinti poligrafu nebuvo.

Tuo metu Specialiųjų tyrimų tarnyba užsiminė turinti kriminalinės žvalgybos informacijos, susijusios su A. Stončaičiu, bet atsisakė ją išslaptinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių