Šalies vadovai pasveikino popiežių su išrinkimo metinėmis: patikino, kad ir toliau rems ukrainiečius

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda ir ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sekmadienį pasveikino popiežių Pranciškų jo išrinkimo Katalikų Bažnyčios vadovu devintųjų metinių proga.

Šalies vadovas pažymėjo, kad Šventojo Sosto moralinis autoritetas yra ypač svarbus šiuo kaip niekada sunkiu Europai ir visam pasauliui metu. „Europos viduryje atsivėrė didžiulė, kraujuojanti žaizda – Rusijos karinė agresija prieš Ukrainos žmones“, – rašo savo sveikinime prezidentas. Priminęs, kad Rusija šiuo karu ne tik sugriovė Europos saugumo sąrangą, bet ir pamynė visas žmogaus teises, taip pat ir teisę į gyvybę, šalies vadovas patikino popiežių Pranciškų, kad Lietuva kartu su visu demokratiniu pasauliu jungiasi prie pontifiko kvietimo sustabdyti karo beprotybę.

„Lietuvos žmonės kaip įmanydami siekia padėti Ukrainos žmonėms: siunčia humanitarinę pagalbą, priima šalį palikusius karo pabėgėlius. Ukrainos pasipriešinimas užsienio invazijai mums primena mūsų pačių istoriją. Tas pats okupantas, tie patys brutalūs, nežmogiški metodai. Lietuva žino laisvės kainą. Esu tvirtai įsitikinęs, kad viso pasaulio demokratinė bendrija, kartu su visais geros valios žmonėmis, susivienys ir sustabdys agresoriaus beprotybę“, – rašoma prezidento sveikinime.

Meldžiamės kartu su Jumis, kad kuo greičiau baigtųsi ši didžiulė tragedija, viltis ir taika grįžtų į Ukrainos ir visų žmonių širdis ir namus.

Šalies vadovas patikino popiežių Pranciškų, kad visomis išgalėmis rems Katalikų Bažnyčios pastangas išsaugoti taiką pasaulyje, ir perdavė pontifikui asmeninius, savo šeimos ir visų Lietuvos žmonių šilčiausius linkėjimus.

Premjerė Ingrida Šimonytė taip pat pakvietė popiežių visomis prieinamomis išgalėmis tarpininkauti taikos Ukrainoje deryboms ir pažadėjo visokeriopą Lietuvos paramą pastangoms sugrąžinti taiką Rusijos užpultoje šalyje.

„Šiomis dienomis matydami apniukusį, karo žiežirbomis uždengtą dangų, norėtume išvysti vilties ir taikos šviesą. Meldžiamės kartu su Jumis, kad kuo greičiau baigtųsi ši didžiulė tragedija, viltis ir taika grįžtų į Ukrainos ir visų žmonių širdis ir namus, o Ukrainos laisvė būtų išsaugota“, – laiške popiežiui Pranciškui sakė I. Šimonytė.

Ministrė pirmininkė, kaip pažymima Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime, taip pat padėkojo Šventajam Tėvui už dėmesį Lietuvai, šiemet mininčiai 50-ąsias pogrindinės Lietuvos Katalikų Bažnyčios kronikos metines.

Kaip savo laiške mini premjerė, lietuviai gerai žino, ką reiškia priešintis laisvę niekinančiam ir visas žmogaus teises paminančiam režimui, todėl šiandien, iškilus grėsmei taikai ir saugumui visame Vakarų pasaulyje, jie visa širdimi yra su ukrainiečiais.

Ministrė pirmininkė patikino, kad Lietuva ir toliau rems ukrainiečius, priims ir rūpinsis bėgančiais nuo žiauraus karo Ukrainos žmonėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių