Stebisi Darbo partijos rezultatais

Nors iki rinkimų rezultatų paskelbimo dar teks palaukti, tačiau Darbo partijos rezultatai iki šiol stebina, sako premjeras Saulius Skvernelis. Panašiai kalba ir Socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas.

„Atvirai pasakius, tikrai nustebino. Tikėtina buvo, kad pasirodys, tikrai peržengs 5 procentus, bet kad būtų trečioje vietoje, tai tikrai nustebino“, – Delfi laukiant rinkimų rezultatų „valstiečių“ štabe sakė S. Skvernelis.

Jo teigimu, tokie „darbiečių“ rezultatai stebina dar ir dėl to, kad partijos lyderis Viktoras Uspakichas pats nekandidatuoja į Seimą.

„Aš manau, kad yra tokios pačios tendencijos – jei šiemet neturėjom tokios naujos politinės jėgos, kuri ateitų ir išgelbėtų visus, tai šita politinė jėga kažkaip atgimė“, – Darbo partijos gerus rezultatus aiškino premjeras.

„Nustebino visus“

G.Paluckas sako, kad jį stebina Darbo partijos išsiveržimas į priekį suskaičiavus daugiau nei pusės apylinkių balsus, ir jis nedrįsta prognozuoti galutinio socialdemokratų pasirodymo.

Jis tvirtina, kad dabar koncentruosis į antrąjį Seimo rinkimų turą.

„Akivaizdu, kad tas nedidelis procentų skirtumas, jis egzistuoja, ir gali būti, kad Darbo partija bus nustebinusi visus, tarp jų ir mus. Tai kokius balsus susiurbė ir kodėl jie nebyrėjo socialdemokratams, o Darbo partijai, matyt, politologai aiškinsis ir mes šiek tiek paskui, vėliau. O dabar ruošimės antrajam turui“, – žurnalistams sekmadienį sakė G. Paluckas.

Jis tikisi, kad socialdemokratai dar galėtų aplenkti Darbo partiją sulaukus didžiųjų apylinkių balsus.

Politikas kartoja, kad neskubins derybų dėl premjero Sauliaus Skvernelio įvardijamos galimos centro-kairės koalicijos – „valstiečių“, Darbo partijos ir socialdemokratų – ir sako, kad reikėtų palaukti antrojo turo.

„Šiandien ne – jokių derybų, jokių koalicijų ir jokių pašnekesių“, – pabrėžė jis.

Pats Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Utenos viemnandatėje apygardoje suskaičiavus balsus iš beveik dviejų trečdalių apylinkių gavo 18,92 proc. balsų ir su 28,99 proc. balsų surinkusiu konservatoriumi Edmundu Pupiniu turėtų patekti į antrąjį turą.

„Vertinu labai neblogai – turime vieną vienmandatininką, konservatorių atstovą, tris kadencijas dirbusį. O centro kairiųjų balsai stipriai išsimėtę, išsibarstę ir pamėginsime mes juos visus surinkti prieš antrąjį turą. Manau, kad situacija labai nebloga. Aš esu pasiruošęs (laimėti – BNS)“, – sakė jis.

Suskaičiavus balsus iš dviejų trečdalių apylinkių Seimo rinkimuose, socialdemokratai yra ketvirti su 10,69 proc. dalyvavusių rinkėjų palaikymu, Darbo partija yra trečioje vietoje su 12,51 proc. palaikymu. Pirmi „valstiečiai“ (20,67 proc.), antri – Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (18,51 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių