Liberalai sureagavo į R. Žemaitaičio siūlymą vienytis: kliedesiai

Iš valdančiųjų koalicijos išmestos Tvarkos ir teisingumo partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis svarsto galimybes Lietuvos liberalioms jėgoms vienytis ir tokiu būdu sukurti atsvarą „valstiečiams“, konservatoriams bei socialdemokratams artėjančiuose Seimo rinkimuose.

„Šiuo metu su kolegomis daug galvojame, kaip reikėtų mūsų partijai Tvarka ir Teisingumas atsinaujinti. Iš partijos pasitraukus Rolandui Paksui ir jo aplinkai, mums tenka spręsti daugelį jo paliktų problemų, iš paskos velkasi nekoks Pakso įvaizdžio šleifas. Tačiau turime galvoti ir apie ateitį. Prisiminiau, kad R. Paksas šią partiją įkūrė atskeldamas dalį narių nuo tuometinės LLS, Liberalų sąjungos. Pradžioje net vadinomės liberaldemokratais. Silpnėjant tuometinei LiCS -Liberalų ir centro sąjungai, ypač kai 2005 m. nuo jų atskilo dabartinis Liberalų sąjūdis, prie mūsų prisijungė nemažai liberalcentristų. Tai kaip ir esame to pačio ąžuolo gilės... Kokia tai būtų stipri politinė jėga Lietuvoje, jei vėl būtume visi kartu! Rimta atsvara ir konservatoriams, ir socialdemokratams, ir valstiečiams. Gal čia ir būtų teisingas kelias?“, – feisbuko paskyroje teigė R. Žemaitaitis.

ELTA primena, Tvarkos ir teisingumo partija buvo išbraukta iš valdančiosios koalicijos sutarties. Buvęs Tvarkos ir teisingumo vicepirmininkas Vytautas Kamblevičius pastarąją savaitę spaudos konferencijoje pareiškė, kad „tvarkiečių“ partija pasidalino į keturias dalis. Viena „tvarkiečių“ grupė planuoja prisijungti prie Arvydo Juozaičio naujai kuriamos partijos, kita laukia R. Pakso prisikėlimo, trečioji lieka su R. Žemaitaičiu, o ketvirtoji yra pasirengusi išstoti iš partijos.

Sureagavo į pasiūlymą: kliedesiai

R. Žemaitaičiui viešai užsiminus apie norą sutelkti „tvarkiečių“ ir Lietuvos liberalių partijų jėgas, buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas skeptiškas. Pasak jo, tokios R. Žemaitaičio kalbos yra tiesiog kliedesiai, nes jokių bendrų ideologinių taškų tarp jo partijos ir „tvarkiečių“ tiesiog nėra.

„Nenoriu aš su juo diskutuoti. Jis pakliedi kartais, o man komentuoti reikia. Koks ten iš jų liberalizmas likęs... Aš sutinku, kažkada buvome bendra partija, jie atskilo, pasidarė pusiau fašistinė, su fakelais, deglais, Kuklusklano elementais – tai gal ties ta vieta ir sustokime“, – teigė E. Gentvilas, pridurdamas, kad tokias kalbas, ko gero, provokuoja kebli R. Žemaičio situacija.

Nenoriu aš su juo diskutuoti. Jis pakliedi kartais, o man komentuoti reikia.

„R. Žemaitaitis, kai tik jam pradeda svilti uodega, pradeda visokiu būti. Daugiau nėra ką sakyti, tereikia prisiminti jų praeitį ir, tiesą sakant, dabartį. Sugebėjo taip pirmininkauti, kad visa frakcija sunyko“, – apibendrino E. Gentvilas.  

R. Žemaitaitis penktadienį feisbuke pasidalino samprotavimais, esą Lietuvos liberalioms jėgoms būtina vienytis ir tokiu būdu sukurti atsvarą „valstiečiams“, konservatoriams bei socialdemokratams artėjančiuose Seimo rinkimuose.

„Šiuo metu su kolegomis daug galvojame, kaip reikėtų mūsų partijai Tvarka ir teisingumas atsinaujinti. Iš partijos pasitraukus Rolandui Paksui ir jo aplinkai, mums tenka spręsti daugelį jo paliktų problemų, iš paskos velkasi nekoks Pakso įvaizdžio šleifas. Tačiau turime galvoti ir apie ateitį. Prisiminiau, kad R. Paksas šią partiją įkūrė atskeldamas dalį narių nuo tuometinės LLS, Liberalų sąjungos. Pradžioje net vadinomės liberaldemokratais. Silpnėjant tuometinei LiCS -Liberalų ir centro sąjungai, ypač kai 2005 m. nuo jų atskilo dabartinis Liberalų sąjūdis, prie mūsų prisijungė nemažai liberalcentristų. Tai kaip ir esame to pačio ąžuolo gilės... Kokia tai būtų stipri politinė jėga Lietuvoje, jei vėl būtume visi kartu! Rimta atsvara ir konservatoriams, ir socialdemokratams, ir valstiečiams. Gal čia ir būtų teisingas kelias?“, – feisbuko paskyroje retoriškai klausė R. Žemaitaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

natalija

natalija portretas
ŽEMAITAITI VIENIKIS TEN TIKSI GAL TODEL GARBENIUOJI PLAUKUS DAŽAI NESI PROTINGAS TUREJAI NUOSTABIAS PAREIGAS GERA ALGA ATRODO KO DAR REIKIA JAUNAM VYRUI BE DURNAS KAIP IR TIE DŽIUGELIAI URBŠEI PRANSKIECIAI NEŽINAI KO NORI TAI JAU TIKRAI PASKUTINEI METELIAI O TIK REIKEJO TAUTAI DIRBTI O NE KONSERVAM AR LIBERASTAM

aha

aha portretas
jau 30 metu 'vienyjaties' Ir 'dirbat' Lietuvos vardan ,bet Tauta skurdyn ,o jus turtyn einat skurstanciu saskaita,kliedziat issijuose 30 metu .

nuliov

nuliov portretas
Žemaitaitis - liberalas? Bet pasirašė, protestuodamas, kad Lietuvos žemės galėtų įsigyti ES piliečiai. Ir prieš skalūnų paieškas, ir prieš 2proc.BVP gynybai... Nuo jo vatnikizmu, ne liberalizmu iš tolo neša. Tegul savo danielių bandą Rusnės saloje gano, šaudo ir dešras toliau kemša.Mačiau vienoj TV laidoj, kaip mėsininko įgūdžiais gyrėsi. Politikos lauką valyti metas, lauk.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių