R. Stefančukas: Vilnius Ukrainai yra miestas gelbėtojas

Vilnius yra ypatinga vieta Ukrainai, tai miestas gelbėtojas, todėl per čia vyksiantį NATO viršūnių susitikimą Ukraina tikisi aiškaus narystės plano, ketvirtadienį Seime sakė Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Ruslanas Stefančukas.

„Noriu priminti, kad Vilnius Ukrainai yra miestas gelbėtojas, ir tikiuosi, kad jis išgelbės ir šioje kryptyje – stojant į NATO“, – teigė jis žurnalistams po A. Stulginskio žvaigždės apdovanojimo įteikimo Seime.

Ukrainos parlamento vadovas tvirtino, kad per NATO viršūnių susitikimą Vilniuje jo šalis viliasi atsakymų dėl perspektyvų, narystės plano su terminais ir saugumo garantijomis.

„Ukrainai reikia NATO navigatoriaus, kad suprastume, kokį kelią turime nueiti ir kiek tai užtruks“, – tvirtino R. Stefančukas.

Noriu priminti, kad Vilnius Ukrainai yra miestas gelbėtojas, ir tikiuosi, kad jis išgelbės ir šioje kryptyje – stojant į NATO.

„Tikrai žinau, kad Ukraina, turėdama tokių draugų kaip Lietuva, nueis šį kelią greitai ir sklandžiai“, – sakė jis.

Aukščiausiosios Rados vadovas priminė, kad būtent Vilniuje 2013 metais tuometinis Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius atsisakė pasirašyti asociacijos sutartį su  Europos Sąjungą (ES).

Šis jo žingsnis išprovokavo ne vieną mėnesį trukusius proeuropietiškus protestus Kyjive, kurie galiausiai privertė jį atsistatydinti ir ieškotis prieglobsčio Rusijoje.

„Vilnius yra ypatinga Ukrainai vieta, prieš dešimt metų mes čia praradome europinės integracijos galimybę, tačiau tikimės, kad po dešimties metų matysime čia euroatlantinės integracijos kelią“, – ketvirtadienį kalbėjo R. Stefančukas.

Lietuvos Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen taip pat sakė, kad labai svarbu, jog Ukrainos balsas būtų išgirstas per Aljanso viršūnių susitikimą Vilniuje.

Šis susitikimas vyks liepos 11–12 dienomis Vilniuje.

Pernai rugsėjį Rusijai oficialiai aneksavus keturis okupuotus Ukrainos regionus, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasirašė prašymą priimti šalį į NATO taikant spartesnę procedūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerai nuseres snuki??

Gerai nuseres snuki?? portretas
Haholai ant saros viska gauna

snukis plytos praso

snukis plytos praso portretas
ukrainos pabegeliam ir isdavikams lietuva rojus ir stefanciukas cia ras ramu prieglobsti cia jam ir ordina ant riebaus snukio uzkabino nors visur kitur jo tik kulka i kakta laukia

Anonimas

Anonimas portretas
Ukrainkos neblogos lovos darbininkės..Noriai duoda. Nebrangiai ima...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių