Prezidentūra: NATO turėtų peržiūrėti karinės pagalbos Ukrainai prioritetus

NATO dėl karinės paramos Ukrainai turi ieškoti naujų sprendimų „iš kur ir kaip gauti papildomos karinės įrangos“, sako prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Budrys.

„Lietuvoje, kaip ir ne vienoje kitoje šalyje, perkeltine prasme išsivalėme sandėlius, peržiūrėję, ką mes galime duoti ir tai išsiuntę Ukrainai, tačiau tų priemonių nebepakanka“, – ketvirtadienį LRT teigė K. Budrys.

„Vienas  iš sprendimų yra Ukrainos poreikį kilstelėti laukiančiųjų eilėje prie gamybos linijų, nes gamybos (karinės pramonės – BNS) pajėgumai, beje, ir Lietuvoje šiuo metu yra užkrauti įvairiais užsakymais tiek dėl nacionalinių poreikių, tiek dėl to, kad reikia Ukrainai“, – pridūrė prezidento patarėjas.

Priemonių nebepakanka.

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį ir penktadienį Briuselyje su NATO ir Europos Sąjungos lyderiais aptars regioninio saugumo stiprinimą, pagalbą Rusijos užpultai Ukrainai.

Tikimasi, kad šalys susitars ir dėl didesnės paramos Ukrainai, įskaitant „kibernetinio saugumo pagalbą, taip pat įrangą, skirtą padėti Ukrainai apsisaugoti nuo cheminių, biologinių, radiologinių ir branduolinių grėsmių“.

NATO šalių lyderiai taip pat aptars Kinijos vaidmenį, tvyrant būgštavimams, kad Pekinas galėtų padėti Maskvai kare.

Diskusijoje apie situaciją Ukrainoje dalyvaus ir Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas).

Kremliaus pajėgos vasario pabaigoje įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo plataus masto karą. Vakarai į tai atsakė sankcijomis Rusijai ir įvairia parama Ukrainai, įskaitant ir karinę.


Šiame straipsnyje: PrezidentūraNATOkaras Ukrainojekarinė parama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių