Premjerė susitiko su Amerikos žydų komiteto atstovais

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė trečiadienį Vyriausybėje susitiko su Lietuvoje viešinčia Amerikos žydų komiteto delegacija, su kuria kalbėjosi apie karą Ukrainoje ir su juo susijusias Rusijos režimo pastangas manipuliuoti demokratinių visuomenių viešąja nuomone, klaidinti ir kiršinti jautriomis istorinėmis ar dabarties socialinėmis, politinėmis temomis.

„Džiaugiuosi galėdama priimti Jus čia, Lietuvoje, nors ir susitinkame nepaprastu regionui, o ir Europai bei pasauliui laiku, kai įvykiai visai netoli mūsų primena tamsiausius istorijos puslapius, kuriuos prisimindami dešimtmečiais kartojome: „Niekada daugiau“. Tačiau nebūdami bejėgiais, neturime likti ir stebėtojais – kartu su ukrainiečių valia gintis, demokratinių šalių parama Kijevui ir griežtos sankcijos Rusijai gali ir turi priversti ją atsitraukti. Rusijos nesustabdžius Ukrainoje, ties jėga nubraižytomis naujomis sienomis jos karinė agresija nesustos“, – sakė premjerė I. Šimonytė.

Vyriausybės vadovė akcentavo, jog šalia sankcijų, ginkluotės ir kitos būtinosios paramos tiekimo Ukrainai, svarbu siekti teisingumo tiriant nusikaltimus žmoniškumui, karo nusikaltimus ir kaltųjų atsakomybės už jų vykdymą.

Svečių delegacijos vadovas, ilgametis komiteto pirmininkas Robert Harris išskyrė nuoseklią ir toliaregišką Lietuvos poziciją Rusijos grėsmės atžvilgiu, savo ruožtu premjerė padėkojo Amerikos žydų komiteto atstovams už paramą istoriškai svarbiais Lietuvos nepriklausomybės pripažinimo ir narystės NATO klausimais.

Amerikos žydų komitetas yra nuo 1906 m. veikianti organizacija, kovojanti su antisemitizmu, ekstremizmu ir ginanti žmogaus teises. Šių metų kovo mėnesį komitetas oficialiai atidarė penktąjį savo organizacijos ofisą Varšuvoje, skirtą šešioms šalims: Čekijai, Estijai, Vengrijai, Latvijai, Lietuvai ir Lenkijai.


Šiame straipsnyje: Ingrida ŠimonytėAmerikos žydų komitetasVyriausybėkaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių