Prakalbo J. Narkevičius: tyrime litai yra supainioti su eurais

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius teigia, kad LRT Tyrimų skyriaus ketvirtadienį paskelbtame tyrime, keliančiame klausimus apie jo turto kilmę, yra supainioti eurai su litais, todėl pateiktos sumos, pasak ministro, yra netikslios.

„Yra sutarimas su tyrėjais, kad asmeniniais klausimais nekomentuosiu ir informacijos neskleisiu, nes visa informacija yra pateikta tyrėjams. Visus kitus klausimus, į kuriuos galimi atsakymai, atsakys mano advokatas“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė J. Narkevičius.

„Čia galiu tik paminėti, kad visi duomenys apie turtą, apie pinigus, apie sandorius yra vieši. Ir aš, ir mano šeimos nariai esame deklaravę, seniai deklaravę, pajamų ir turto deklaracijos yra viešos, taip, kaip ir viešų ir privačių interesų deklaracijos. Kiekvienam piliečiui, kiekvienam žurnalistų atstovui yra galimybė išanalizuoti ir įsitikinti, kad visas turtas yra įsigytas teisėtai, yra paremtas pajamomis“, – pridūrė susisiekimo ministras, akcentuodamas, kad niekada nieko neslėpė ir nesiruošia slėpti.

J. Narkevičius akcentuoja, kad eilinį kartą apie jį yra bandoma pateikti kompromituojančią informaciją. Visgi ministro nuomone, LRT skelbiami tyrimai dėl J. Narkevičiaus neatsitiktinai sutampa su geležinkelio elektrifikavimo projekto auditu bei vykdomu tyrimu dėl Kelių direkcijos veiklos.

Visos mano pajamos yra teisėtos: atlyginimas, paveldėjimas, turto vertė yra ne tik piniginė, bet taip pat vertė žemės, vertė namo...

Ministras sako, kad LRT tyrime litai yra supainioti su eurais, todėl, pasak jo, pateiktos sumos yra netikslios. J. Narkevičius pabrėžia, kad visos jo gautos pajamos yra teisėtos.

„Visos mano pajamos yra teisėtos: atlyginimas, paveldėjimas, turto vertė yra ne tik piniginė, bet taip pat vertė žemės, vertė namo... Vertė žemės dažnai neatitinka tikros rinkos vertės, bet yra deklaruojama, ir mes tikrai nemažiname tų kainų“, – teigė susisiekimo ministras,

J. Narkevičius patikino, kad iš susisiekimo ministro posto trauktis neplanuoja.

LRT tyrimų skyrius paskelbė dar vieną tyrimą, kuriame keliami klausimai dėl susisiekimo ministro J. Narkevičiaus skaidrumo.

J. Narkevičius anksčiau tvirtino, kad jo namas Trakuose tvarkytas tėvų lėšomis, kurias jie gavo iš atgautų žemių. Tačiau LRT Tyrimų skyriaus duomenys rodo, kad po tėvų mirties J. Narkevičius paveldėjo net daugiau žemės, nei šie buvo susigrąžinę. Kaip skelbia LRT, iš visų Narkevičių šeimai sugrąžintų žemės sklypų buvo parduotas tik vienas – prie įvažiavimo į Trakus. NT ekspertų vertinimu, tuo metu šio sklypo vertė galėjo siekti nuo 64 iki 130 tūkst. litų. LRT skyrius tuo metu nurodo, kad 2016 ir 2019 m. privačių interesų deklaracijose, pateiktose Vyriausiajai rinkimų komisijai, J. Narkevičius nurodo, kad su žmona į bankus 2011–2012 m. padėjo 1,5 mln. litų (439 tūkst. eurų) indėlių.

LRT tyrimų anksčiau taip pat skelbė, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos deleguotas susisiekimo ministras J. Narkevičius, prieš dešimtmetį ėjęs aukštas pareigas Vilniaus savivaldybėje, už sėkmę renovacijos konkursuose iš bendrovės „Sodžiaus būsto“ esą galėjo reikalauti 10 procentų nuo laimėtų sumų. LRT tyrimų skyriaus duomenimis, už tuos pinigus esą buvo rekonstruotas J. Narkevičiaus namas Trakuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių