Nusilenkęs J. Basanavičiui, G. Nausėda perspėjo dėl grėsmių tautinei tapatybei

Išrinktasis Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda inauguracijos renginius penktadienį pradėjo nusilenkdamas tautos patriarchui Jono Basanavičiui.

Prieš priesaikos ceremoniją Seime, G. Nausėda su žmona simboliškai įžengė į sostinę Vilnių ties Aušros Vartais, kur stabtelėjęs persižengojo Šv. Mergelės Marijos paveikslui.

Atėjęs prie J. Basanavičiaus paminklo, būsimasis šalies vadovas nulenkė galvą, o naujojo prezidento vardu buvo padėti ąžuolo vainikai.

Stabtelėjęs prie žurnalistų, G. Nausėda sakė, kad iš J. Basanavičiaus reikia semtis stiprybės saugoti tautinę tapatybę, kuriai šiandien pavojų kelia globalizacija.

„Yra daugybė pagundų, globalizuotas pasaulis, daug visokių tarptautinių srovių, kurios galbūt kitą kartą ir pakreipia lengviau paveikius žmones globalizmo kultūros link. Tautinės tapatybės puoselėjimas šiandien tampa kaip retas, sudėtingas uždavinys, kurį reikia mums įgyvendinti“, – sakė G. Nausėda.

„Šis žmogus (J. Basanavičius) man simbolizuoja, kiek galima padaryti Lietuvos labui net ir nebūtinai būnant politiku. Lietuva buvo viso jo gyvenimo moto“, – sakė G. Nausėda.

Tautinės tapatybės puoselėjimas šiandien tampa kaip retas, sudėtingas uždavinys, kurį reikia mums įgyvendinti.

Devyniolikto amžiaus lietuvių tautinio atgimimo lyderis, Didžiojo Vilniaus Seimo iniciatorius J. Basanavičius pirmininkavo Lietuvos Tarybos posėdžiui, 1918 metais priėmusiam Vasario 16-osios aktą.

Vilniečiai tikisi vienybės

Pasveikinti G. Nausėdos susirinkę vilniečiai sakė tikintys, kad prezidentas įgyvendins pažadus gerinti pragyvenimo lygį ir mažinti socialinę atskirtį.

„Prezidentui reikia stengtis, kad visi būtų išsilavinę, būtų darbo ir žmonės neišvažiuotų iš Lietuvos, kad čia būtų įmanoma pragyventi“, – BNS sakė 80 metų pensininkė Bronislava, nenurodžiusi savo pavardės.

„Aš to tikiuosi, manau, jis tikrai stengsis ir yra labai geranoriškai nusiteikęs valstybės atžvilgiu“, – pridūrė ji.

57-ių Gediminas Kolvaiša teigė besitikintis, kad prezidentas „atstovaus visai Lietuvai ir pateisins visų lūkesčius“.

„Daug žmonių už jį balsavo, pasitikėjimas didelis. Turės nenuvilti“, – tvirtino vyras.

G. Nausėda prezidento pareigas pradės eiti po to, kai penktadienį Seime iškilmingai prisieks būti ištikimas Lietuvos Respublikai ir Konstitucijai, sąžiningai eiti savo pareigas ir būti visiems lygiai teisingas.

Po Seimo posėdžio numatoma Lietuvos ginkluotųjų pajėgų rikiuotė Nepriklausomybės aikštėje ir paradas Gedimino prospektu iki Katedros aikštės, mišios Vilniaus arkikatedroje.

Popiet S. Daukanto aikštėje rengiama prezidento rūmų perdavimo ceremonija, kur G. Nausėda pasakys kalbą, o kiek vėliau Vyriausybė jam grąžins įgaliojimus.

Daukanto aikštėje vyks šventinis koncertas, kur dalyvaus dešimt atlikėjų iš visų dešimčių Lietuvos apskričių, o vakare Prezidentūros kiemelyje inauguracijos proga organizuojamas priėmimas.

Dėl šventinių renginių kai kuriose vietose Vilniaus centre įvesti eismo ribojimai.

G. Nausėda prezidento poste pakeis dvi kadencijas šaliai nuo 2009 metų vadovavusią Dalią Grybauskaitę.

Kaip nepriklausomas kandidatas G. Nausėda prezidento rinkimų antrajame ture gegužės 26 dieną surinko 66 proc. balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che: "... stabtelėjęs persižengojo Šv. Mergelės Marijos paveikslui" - kryžiaus ženklas mums buvo KRAUJU okupanto primestas; žegnojantis kalbėt " kad iš J. Basanavičiaus reikia semtis stiprybės saugoti tautinę tapatybę, kuriai šiandien pavojų kelia globalizacija" tai TOTALUS debilizmas.

Janice Mitchell

Janice Mitchell portretas
„Google“ sumokėjo už kiekvieną internetinį darbą iš namų nuo 15000 iki 33000 dolerių per mėnesį. Mano jaunesnysis brolis buvo be darbo tris mėnesius, o ankstesnis mėnuo jo čekis buvo 29952 JAV doleriai, dirbant namuose 4 valandas per dieną, o pajamos gali būti dar didesnės laikas ... Taigi aš pradėjau >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­w­w­.W­o­rkLinks3.Com

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Jūsų Ekscelencija, tai kaip ten bus su tomis trimis raidėmis lietuviškame raidyne, "lenkiškomis" pavardėmis LR piliečių pasuose ir lentelėmis lenkų kalba "lenkų" gyvenamose "od wiekòw" žemėse, kurios Lenkijai priklausė TIK 1920-39 m.m. okupacijos laikotarpiu?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių