J. Narkevičius paskyrė susisiekimo viceministrą ir kanclerį

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius pirmadienį pristatė politinio pasitikėjimo komandą: susisiekimo viceministru paskirtas Gytis Mažeika, kancleriu – Gintaras Aliksandravičius.

„G. Mažeika bus atsakingas už tarptautinius ryšius, ES reikalus, ypač dėl Mobilumo paketo, „Rail Baltica“, vandens transporto, Klaipėdos uosto klausimus,“ – žurnalistams sakė J. Narkevičius.

Tuo metu paskirta patarėja Joana Sokolnik koordinuos biudžeto ir finansų klausimus, patars vykdant ekonominę analizę.

Patarėjas Darius Stravinskas koordinuos pašto, elektroninių ryšių, 5G plėtros klausimus. Dar vienas patarėjas Jaroslavas Kaminskas koordinuos bendrą patarėjų darbą, ryšį su savivaldybėmis, atstovaus darbui su Seimu ir Vyriausybe.

Anksčiau viceministru paskirtas Vladislavas Kondratovičius bus atsakingas už kelių, geležinkelių, oro transporto politiką, saugų eismą, darnų judumą.

Kalbėdamas apie prioritetinius darbus, J. Narkevičius paminėjo žvyrkelių asfaltavimą kaimuose.

Sutarėme, kad pagrindinis prioritetas – skaidrumas ir antikorupcinė veika.

„Analizavome ne su viena įmone ir siūlysime žvyrkelių programoje prioritetą teikti kaimo kelių asfaltavimui. Tiems kaimams, kurie nesulaukia savo eilės, bus suteiktas prioritetas,“ – sakė susisiekimo ministras.

„Neslėpsiu, kad vykdome bendradarbiavimą su kitomis ministerijomis, kad kelių asfaltavimas tuose kaimuose būtų kartu su apšvietimo įrengimu,“ – teigė J. Narkevičius.

Jis taip pat sakė, kad susitikime su kelių infrastruktūros konkursuose dalyvaujančiomis įmonėmis buvo aptarti kelių priežiūros aspektai, Kelių direkcijos veikla.

„Sutarėme, kad pagrindinis prioritetas – skaidrumas ir antikorupcinė veika. Kalbėjome ir apie tai, kad sistema turi veikti, turi būti taip suorganizuotos konkursinės sąlygos, kad įvykdant šią būtinąją sąlygą galėtų mūsų rangovai tiesti kelius, didinti darbo vietų skaičių,“ – sakė susisiekimo ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių