Išrinkti Alytaus, Prienų, Kaišiadorių, Kelmės vicemerai

Ketvirtadienį paaiškėjo Alytaus, Prienų, Kaišiadorių, Kelmės vicemerai.

Alytaus vicemere tapo socialdemokratė

Alytaus miesto taryba ketvirtadienį vicemere išrinko socialdemokratę Jurgitą Šukevičienę, konservatoriaus Povilo Labuko kandidatūrai taryba nepritarė.

Slaptame balsavime mero socialdemokrato Nerijaus Cesiulio siūlytą J. Šukevičienės kandidatūrą palaikė 21 tarybos narys iš 27. Likę tarybos nariai buvo prieš. Tuo metu, slaptame balsavime P. Labuką palaikė 12, nepalaikė 15 tarybos narių.

„Jis nesugebėjo įtikinti tarybos narių, kad yra vertas užimti šią poziciją“, – BNS sakė meras N. Cesiulis.

Jis teigia, kad antrojo vicemero poziciją palikęs konservatoriams, todėl lauks iš jų kito kandidato pavardės.

Taip pat N. Cesiulis per kitą tarybos posėdį ketina siūlyti tarybai kandidatą į administracijos direktoriaus postą. Šiuo metu laikinai eiti pareigas paskirtas Teisės skyriaus vedėjo pavaduotojas Giedrius Šimas. 

Ankstesnis administracijos direktorius „Alytaus piliečių“ atstovas Vytautas Jastremskas per kovą vykusius rinkimus gavo tarybos nario mandatą, todėl vadovauti administracijai negali.

Daugumą Alytaus miesto taryboje sudaro socialdemokratai, konservatoriai, liberalai, „valstiečiai“ ir komiteto „Alytaus piliečiai“ atstovai. Kartu su meru daugumoje dirba 17 tarybos narių iš 27.

Alytaus rajono vicemere paskirta konservatorė

Alytaus rajono vicemere paskirta konservatorė Dalia Kitavičienė.

Dalia Kitavičienė/Alytaus rajono savivaldybės nuotr.

Trečiadienį tarybos posėdyje mero konservatoriaus Algirdo Vrubliausko partietės kandidatūrai pritarta vienbalsiai.

Valdančiąją daugumą sudarė 13 Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų ir 2 Lietuvos socialdemokratų partijų nariai.

Opozicine frakcija pasiskelbė aštuoni „valstiečiai“.  Į tarybą taip pat išrinkti du Darbo partijos ir du Socialdemokratų partijos atstovai.

A. Vrubliauskas BNS sakė, jog į administracijos direktores artimiausiame posėdyje siūlys Finansų ir investicijų skyriaus vedėją Gintarę Jociunskaitę.

Alytaus rajono tarybą sudaro 25 nariai.

Prienų vicemere dirbs „tvarkietė“

Prienų rajono taryba ketvirtadienį vicemere išrinko partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovę Loretą Jakinevičienę. 

Slaptame balsavime už mero socialdemokrato Alvydo Vaicekausko pateiktą kandidatę balsavo 19 tarybos narių, penki kandidatūros nepalaikė ir vienas susilaikė.

Ketvirtadienį kandidatūros į administracijos direktoriaus poziciją meras neteikė, tą ketinama daryti per kitą tarybos posėdį. Laikinai administracijai paskirta vadovauti Bendrojo skyriaus vedėja Jūratė Mickevičienė.

Kartu su meru septynis mandatus rinkimuose gavę socialdemokratai daugumą taryboje sudaro su trimis „tvarkiečiais“, dviem Lietuvos laisvės sąjungos ir vienu Liberalų sąjūdžio atstovu, iš viso valdantieji turi 13 mandatų iš 25.

Kaišiadorių vicemeru siūlomas „valstietis“

Kaišiadoryse konservatoriams bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovams sudarius koaliciją, į vicemerus bus siūlomas  „valstiečių“ atstovas Darius Vilimas.

Kaip BNS sakė Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) meras Vytenis Tomkus, vicemero kandidatūra bus teikiama kartu su kandidatais į administracijos vadovus kitame posėdyje, gavus specialiųjų tarnybų pažymas.

Koaliciją iš viso sudarys 16 politikų: be devynių TS–LKD ir penkių LVŽS politikų prie valdančiųjų jungsis du komiteto „Vardan Kaišiadorių krašto“ atstovai.

Meras taip pat patvirtino, kad į direktoriaus pavaduotojus bus siūlomas konservatorius Kęstutis Jakelis, išrinktas į tarybą. Jis atsisakys mandato. Jo pavaduotoju turėtų tapti „valstietis“ Valdemaras Maziliauskas. 

 Kelmės vicemeru paskirtas konservatorius

 Kelmės vicemeru paskirtas konservatorius Egidijus Uksas.

Kaip BNS sakė laikinai savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas einanti Danutė Laivienė, naujojo administracijos direktoriaus kandidatūra bus pateikta artimiausiuose posėdžiuose.

Valdančiąją koaliciją devyni Vaclovo Andrulio socialdemokratai sudarys su trimis konservatoriais, taip pat komitetu „Už vieningą Kelmę“ bei Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), turinčius po du išrinktus politikus. Iš viso valdantieji turės 16 atstovų 25 narių taryboje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių