Dėl žmonos įsidarbinimo LTG iš pareigų traukiasi ekonomikos ir inovacijų viceministras

  • Teksto dydis:

Sulaukus kaltinimų nepotizmu, kai „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės korporatyvinių reikalų direktore buvo paskirta Agnė Belickaitė, iš pareigų nutarė pasitraukti jos sutuoktinis ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis.

„Traukiuosi iš ekonomikos ir inovacijų viceministrų ir tikiuosi, kad tai leis pabaigti šią keistą istoriją ir visiems grįžti prie svarbių klausimų valstybėje“, – socialiniame tinkle trečiadienio vakarą pranešė V. Jurgutis.

Jis atmetė kaltinimus nepotizmu ir sutuoktinės protegavimu, tačiau prezidentui pareikalavus atsakyti „už dalykus, kurių nebuvo“, nutarė atsistatydinti.

„Suprantu, kad norinčiųjų tikėti sąmokslo teorijomis nuomonės tai nepakeis, bet matau vienintelę galimybę nuimti vieną kaltumo prezumpciją, išmestą į viešąją erdvę, – aš nebūsiu viceministras, o mano žmona nebebus viceministro žmona“, – rašė V. Jurgutis.

Traukiuosi iš ekonomikos ir inovacijų viceministrų ir tikiuosi, kad tai leis pabaigti šią keistą istoriją ir visiems grįžti prie svarbių klausimų valstybėje.

„Žinodamas, kad niekas nieko neteisėto nepadarė, noriu pabandyti nuimti krūvį nuo niekuo dėtų žmonių. Šitą atsakomybę noriu prisiimti aš“, – tvirtino jis.

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį interviu TV3 televizijai pareiškė, kad dėl jos draugės įsidarbinimo LTG ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė turėtų pasvarstyti apie galimybę atsistatydinti.

„Aš manau, kad tai yra apgailėtinas žemos kultūros pavyzdys. Mums žadėjo kitokią politinę kultūrą 2020 metais, tačiau įvertinus jau virtinę tam tikrų istorijų arba nepotizmo atvejų, tenka daryti išvadą, kad ta politinė kultūra menkai tepasikeitė. Ir visiškai nesvarbu, kad galbūt šitai bebrų kartai neauga ūsai ar barzdų trūksta – bebras yra bebras tai yra, sakyčiau, gyvenimo būdas ir su tokiu gyvenimo būdu politikoje tikrai negalima taikstytis. Dėl tos priežasties aš manau, kad pati ministrė turėtų padaryti sprendimą, arba premjerė turėtų padaryti sprendimą“, – teigė G. Nausėda.

„Tikiuosi žingsnių, kurie yra susiję su pačia ministre (...). Visokiausi sprendimai yra įmanomi, įskaitant ir atsistatydinimą“, – sakė jis.

A. Belickaitė LTG grupės korporatyvinių reikalų direktore paskirta praėjusią savaitę, ji yra Laisvės partijos vicepirmininko bei ekonomikos ir inovacijų viceministro V. Jurgučio žmona, taip pat A. Armonaitės artima draugė, bendraklasė ir universiteto bendramokslė.

„Lietuvos geležinkeliai“ yra pavaldūs Susisiekimo ministerijai, jos vadovą Marių Skuodį į postą delegavo Laisvės partija.

LTG grupės direktorius Egidijus Lazauskas sako pasirinkęs A. Belickaitę į korporatyvinių reikalų direktorės pareigas dėl jos profesionalumo iš kelių atrinktų stipriausių kandidatų, bet žadėjo kreiptis į išorės auditorius, kad šie dar įvertintų atrankos procedūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čia aš

Čia aš portretas
Žinokite prisivogiau tiek kad daugiau niekur nedirbsiu. chi, chi, chi

Kuom panasus Komunistai ir Armonaite su savais.

Kuom panasus Komunistai ir Armonaite su savais. portretas
Tuom kad > Perestroika = Pokyciai Ta pati “vyndariu” hebra kitoje sistemoje. Paziurekite komjaunuoliu ir komunistu sarasus.

Sekite situos 3 (Armonaite ir tuos du)

Sekite situos 3 (Armonaite ir tuos du)  portretas
Kur jie nukris ir ka jie veiks toliau. Sekite Kas ateis i ju vietas. Ir Bartoseviciu sekite. Dingo pedas is visuomenes. Klanai sujudo viduje ir stumdo menkas figuras.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių