Žemės ūkio viceministras – VRK narys E. Viskontas

  • Teksto dydis:

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narys tesininkas Egidijus Viskontas antradienį pradėjo dirbti žemės ūkio viceministru.

E. Viskontas kuruos Europos Sąjungos paramos, augalininkystės ir agrarinės aplinkosaugos, gyvulininkystės ir veislininkystės, maisto pramonės, mokslo reikalus, pranešė ministerija.

VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė BNS teigė, kad abejos E. Viskonto pareigos yra suderinamos.

„Čia yra politinio pasitikėjimo pareigos, ar tai būtų patarėjas (ministro – BNS), ar viceministras. Mes turime komisijoje Valdemarą Urbaną, kuris taip pat yra kancleris Vidaus reikalų ministerijoje, tai tas darbas yra suderinamas. Aišku, galbūt komisijos narys mažiau laiko skirs komisijai, o dirbs pagrindinį darbą viceministro pareigose, bet, manau, kad tas dalykas suderinamas“, – sakė VRK vadovė. 

L. Matjošaitytė sakė neturinti informacijos, kad E. Viskontas būtų atsisakęs pareigų komisijoje. 

„Jis yra VRK narys, apie tai kad atsisako pareigų, mes tokios informacijos neturime. Matyt, pats žmogus turėtų apsispręsti“, – BNS sakė ji.

Su E. Viskontu BNS susisiekti nepavyko.

Mykolo Romerio universitetą baigęs E. Viskontas į VRK buvo deleguotas „Tvarkos ir teisingumo“ partijos ir joje dirba pastaruosius dvejus metus, o iki tol septynerius metus dirbo Seime, kur buvo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos referentu, partijos pirmininko Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio patarėju, Seimo nario Petro Gražulio ir buvusios parlamentarės  Neringos Venckienės padėjėju.

Žemės ūkio ministru nuo rugpjūčio dirba socialdarbietis Andrius Palionis, o viceministrai yra Petras Narkevičius ir Evaldas Gustas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių