D. Grybauskaitė: sankcijos Rusijai dėl Ukrainos – nepakankamos

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sakė naujos sankcijos, dėl kurių vėlų trečiadienio vakarą sutarė Europos Vadovų Taryba (EVT) ir kuriomis griežčiau nei iki šiol reaguojama į tebesitęsiančią krizę Ukrainoje, nėra pakankamos.

„Net šiandienos sankcijos, dėl kurių sutarėme, nėra pakankamos“, - žurnalistams sakė D.Grybauskaitė. Prezidentės pasisakymo garso įrašą BNS perdavė prezidentės spaudos tarnyba.

Kalbėdama su žurnalistais Briuselyje ji teigė, kad sankcijos duoda rezultatų, tik jie - nepakankami.

„Klaidinga manyti, kad efekto nėra. Efektas yra ir mes jau matome rezultatus Rusijoje ekonomikoje (...), bet, žinoma, šių priemonių nepakanka, nes jos tiesiogiai nėra taikomos tiems, kurie yra atsakingi už Krymo okupaciją tiesiogiai, šiandienos karinius veiksmus Rytų Ukrainoje ir sunkios karinės įrangos naudojimą - visi šitie dalykai šiose išvadose yra geriau pristatyti, bet nepakankamai“, - aiškino D.Grybauskaitė.

Europos Sąjungos šalių lyderiai trečiadienį vėlai vakare, be kita ko, susitarė įšaldyti naujas ES Europos investicinio banko (EIB) ir Londone įsikūrusio Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (EBRD) investicines programas Rusijoje.

Naujos baudžiamosios priemonės bus taikomos „individams ar subjektams, kurie teikia aktyvią medžiaginę ar finansinę paramą Rusijos sprendimų priėmėjams, atsakingiems už Krymo aneksiją ar destabilizaciją rytinėje Ukrainoje“, sakoma pranešime.


Šiame straipsnyje: UkrainaRusijaLietuvaES

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių