Aplinkos ministras apie galimus interesų konfliktus: stengsis ieškoti balanso

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika teigia, kad, būdamas medžiotojas ir ūkininkas, naujoje pozicijoje stengsis vengti galimų interesų konflikto. Jo teigimu, svarstant probleminius klausimus, pavyzdžiui, liečiančius ūkininkavimą ir aplinkosaugą, reikės ieškoti subalansuotų sprendimų.

„Įvertinant tiesioginį interesą, tą pasakiau ir viešai, tikrai vengsiu, - „Žinių radijo“ laidai „Pozicija“ sakė naujasis ministras. - Kalbant iš kitos pusės, tai yra ir stiprybė, nes srities išmanymas yra daugeliu atvejų saugiklis nepadaryti kažko, ko neišmanai.“

Pasak K. Mažeikos, kalbant apie žemės ūkį, bus siekiama priimti tokius sprendimus, kurie palaikytų vidurio liniją tarp aplinkosaugos ir ūkininkavimo.

„Turime surasti balansą ir žmones tiesiog galbūt šviesti, kur yra gėris - ar tas vadinamas mėšlas, ar cheminės trąšos. Lyg cheminės trąšos nesmirda, baltos, gražios ir jas išberti yra nieko blogo. O kai ūkininkai mėšlu tręšia laukus, kažkam tai smirda. Turime suprasti, kad tas pats fosforas, azotas ir yra ten, didžioji dalis, dėl ko ta žemė turtinama“, - sakė aplinkos ministras.

Jo teigimu, Klimato kaitos programoje numatytas tręšimo mažinimo apimtis Aplinkos ministerija yra pasiryžusi vykdyti, tai įgyvendinti nebus sudėtinga. Pasak ministro, sudėtingiau bus susidoroti su kitais, didesniais iššūkiais.

„Lietuvoje mažėja gyvulininkyste užsiimančių ūkių, mažėja gyvulių, daugėja ariamų laukų, kur smulkiosios kietosios dalelės, dirvos erozija, kiti iššūkiai. Tarp gyvulininkystės ir augalininkystės turėtų būti surastas balansas“, - sakė K. Mažeika.

ELTA primena, kad aplinkos ministro pozicijoje K. Mažeika pradėjo dirbti antradienį, kai prisiekė Seimo plenariniame posėdyje. Naujasis 36 metų ministras yra žemės ūkio mokslų daktaras, išsilavinimą įgijęs Lietuvos veterinarijos akademijoje.

Aplinkos ministerija ministro neturėjo pastaruosius 4 mėnesius, kai premjeras Saulius Skvernelis iniciavo Kęstučio Navicko pasitraukimą. Iki tol ministerijos vadovavimas buvo patikėtas energetikos ministrui Žygimantui Vaičiūnui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių