Alytaus miesto taryba neatleido socialdemokratų vicemerės

Alytaus miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį nusprendė neatleisti dėl nepasitikėjimo socialdemokratų vicemerės Jurgitos Šukevičienės.

„Noriu tikėti, kad galvų kapojimas baigėsi ir pagaliau prasidės normalus darbas vardan miesto“, – BNS atsiųstame komentare sakė miesto meras Nerijus Cesiulis.

„Džiaugiuosi, kad pavyko išsaugoti vicemerę J. Šukevičienę. Kviečiu visus tarybos narius pamiršti nuoskaudas, asmeniškumus, susitelkti ir kurti tokį miestą, kuriame būtų gera gyventi visiems“, – teigė jis.

Slaptame balsavime už atleidimą balsavo 11 tarybos narių, du pasisakė prieš, penki biuleteniai buvo sugadinti.

Tam, kad vicemerė būtų atleista, reikėjo daugiau nei pusės – 14 balsų.

Alytaus miesto taryba ketvirtadienį devintą ryto posėdį pradėjo nuotoliniu būdu, tačiau slaptam balsavimui reikėjo atvykti į savivaldybę.

Nepasitikėjimą J. Šukevičiene dėl „neveiklumo ir netinkamo susidariusių problemų sprendimo“ lapkričio pradžioje pareiškė dešimt tarybos narių.

Tai buvęs meras Česlovas Daugėla, jo visuomeninio komiteto atstovai Vilma Krušnienė ir Gintautas Andriuškevičius, „Alytaus piliečių“ atstovai Valė Gibienė, Vilija Ramanauskienė ir Vytautas Jastremskas, „valstiečiai“ Dmitrijus Kačiurinas ir Valdas Račkauskas, taip pat Laura Radzevičiūtė ir Tomas Pačėsas.

Jie kritikavo vicemerę dėl „destabilizavusios“ švietimo pertvarkos, ydingo biudžeto paskirstymo, netinkamo Vidzgirio pagrindinės mokyklos remonto organizavimo, pažeidžiant teisės aktus organizuoto konkurso į Medicininės reabilitacijos ir sporto centro vadovo pareigas.

Tie patys dešimt tarybos narių siekė panaikinti ir dvi mero patarėjų pareigybes, šiuo metu patarėjais dirba Agnė Čeplinskienė ir Aurelijus Jaruševičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių