Spektaklyje „Špylkos ir šlepetės“ – komiškos situacijos ir gyvenimiški patarimai

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 2 d. Šiaulių kultūros centro pramogų salėje „Maksas“ buvo rodomas interaktyvus „Knygos teatro“ spektaklis „Špylkos ir šlepetės“. Spektaklyje netrūko komiškų situacijų, gyvenimiškų patarimų ir moteriškų eksperimentų. Susirinkusieji ne tik stebėjo, bet ir patys aktyviai įsitraukė į paruoštą spektaklio programą.

Pirmasis teatro humoristinio žanro spektaklis „Špylkos ir šlepetės“, pastatytas pagal šiaulietės Nijolės Koskienės knygą, atvyko ir į Šiaulius – šiauliečiai spektaklį galėjo išvysti atnaujintoje Šiaulių kultūros centro pramogų salėje „Maksas“. Lengvas, linksmas, tačiau kartu žavus ir subtilus spektaklis susirinkusiems sekmadienio vakarą neprailgo.

Spektaklyje buvo šmaikščiai ir subtiliai atskleistas moteriškas žvilgsnis į pasaulį. Pagrindinė spektaklio herojė Ieva – veikli, žaviai flirtuojanti, nenuspėjamo amžiaus moteris, nuolat įsipainiojanti į komiškas, paradoksalias situacijas ir pasiryžusi nuspręsti, išsiaiškinti čia ir dabar. Tai padaryti jai padeda ištikimos draugės.

Daugelio moteriškų eksperimentų taikiniu tampa Adomas ir kiti kelyje sutikti vyrai. Šmaikščias spektaklio herojes, kurios negailėjo moteriškos išminties ir patarimų, įkūnijo aktorės Redita Dominaitytė ir Renata Kutinaitė.

Prie staliukų susėdusios moterys, draugių būryje ar su palydovais, galėjo pasimėgauti ne tik spektakliu, bet ir gardžiu pyragaičiu. Spektaklio metu į žaidimą buvo įtraukiami ir patys žiūrovai, kurie uždaroje „Facebook“ grupėje ir telefonu mėgino išspręsti labiausiai juos kamuojančias problemas, taip pat atliko įvairias užduotis.

Perteiktose istorijose dauguma moterų galėjo įžvelgti save, o vyrai pamatė save iš moterų perspektyvos. Visi mėgstantys teatrą ir humorą, o ypač moterys, nebijančios pasijuokti iš savęs ir mėgstančios retkarčiais pasilepinti, smagiai praleido sekmadienio vakarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių