S. Malinauskas apie grasinimus ir įspūdingą uždarbį: pajamos pasiekė 30 tūkst. eurų per mėnesį

  • Teksto dydis:

„Pradėjau kalbėti apie tuos žmones, apie kuriuos kalbėti apskritai buvo neįprasta, galbūt net pavojinga. Tos man perduodamos žinutės yra gana tipinės – ruoškis, sutiksiu gatvėje, aš žinau, kur tu gyveni. Na ir kas, kad tu gali atsivežti 10 žmonių ir kažką sumušti? Už manęs yra 10 tūkstančių žmonių, kurie tau neleis to padaryti. Neturiu paranojos, tačiau turiu tam tikrus apsisaugojimo būdus. Stengiuosi, kad mano rutina nebūtų kasdien vienodai sudėliota, jog vienu metu išeini iš namų, vienu metu ir grįžti. Pasistengiu, kad būtų šiek tiek atsitiktinumo“, –  atvirai sako tinklalaidžių kūrėjas Skirmantas Malinauskas.

S. Malinausko narpliojamų temų sąrašas – be galo platus. Savo tyrimuose žurnalistas mini ir itin žinomus Lietuvos žmones. 

„Aš pats dabar darau keletą epizodų apie tai, kokio masto korupcija yra Lietuvoje. Netrukus išleisiu video, kuriame vienas garsus politikas nešasi 4,5 litro dėžę viskio, kuriame yra sudėti 4 milijonai. Ir tai yra liudijimas, yra žmonės, kurie pasakoja, kurie tuos pinigus vežė. Tai yra tyrimai, kurie buvo atlikti ne tik Lietuvoje. Ir šie žmonės dabar yra valdžioje“, – šį antradienio vakarą, 20 val., LNK laidoje „Bus visko“ sakys S. Malinauskas. 

Laidos metu vyras prabils ir apie pinigus. Nuo sumų, kokias uždirbo būdamas Vyriausybėje, iki to, kokie pinigai į jo sąskaitą įplaukia šiandien: „Mano pajamos pasiekė 30 tūkstančių per mėnesį, suskaičiuokime – per metus yra 360 tūkst. eurų. Tai yra didžiausia mano kada nors gyvenime turėta pinigų suma, ateinanti į mano sąskaitą. Aišku, yra mokesčiai ir kiti dalykai, bet per metus už tiek pinigų tu gali nusipirkti namą. Turiu būsto paskolą, kuri yra negrąžinta, vis dar važinėju su senu automobiliu. Suprantu, kad viskas yra laikina“.

Mano pajamos pasiekė 30 tūkstančių per mėnesį, suskaičiuokime – per metus yra 360 tūkst. eurų. Tai yra didžiausia mano kada nors gyvenime turėta pinigų suma, ateinanti į mano sąskaitą.

S. Malinauskas laikomas daugiausia iš „Youtube“ uždirbančiu žmogumi. Tačiau 30 tūkst. eurų sumą jis mato tik mėnesio pradžioje. Vėliau ją paskirsto su juo dirbančiai komandai – nuo žurnalistų iki teisininkų. Laidos metu vyras prabils ir apie tai, kaip šie pinigai įplaukia į jo sąskaitą. Didžioji dauguma „Patreon“ platformoje jį remiančių žmonių kas mėnesį jam skiria po 3 arba 6 eurus savo pajamų. Vyras atviras: yra daug norinčių paremti kur kas didesnėmis sumomis bei jį sukompromituoti. 

„Man buvo kažkada pasiūlyta perversti 10 tūkst. kaip paramą. Arba – 3 tūkst. eurų už susitikimą. Sako, turiu labai įdomią temą, aš jums iš karto pervesiu tris tūkstančius, susitikime. Tačiau aš gyvenime nesu paėmęs nei vieno cento. Puikiai suprantu, kad, jeigu tu padarytum tokią kvailystę, visam gyvenimui susigriautum sau reikalus, nes būtum šantažuojamas. Tačiau esu girdėjęs iš savo šaltinių, kad yra veikiama prieš mane. Ieškoma žmonių, kurie galėtų neva paliudyti, kad man buvo sumokėta kyšių. Suvoki, kaip žemai puolę gali būti kai kurie asmenys“, – sakė Malinauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui

Anonimui portretas
Taip , Malinauskas yra pasakęs , kad su Tomkumi giminės , bet giminių nepasirinksi . Skirmantas Malinauskas labai gražiai paaiškino kas yra kas savo paskutiniame reportaže. Skirmantas Malinauskas jokiai partijai nepriklauso ir nuo jokio politinio judėjimo nepriklauso .

Anonimas

Anonimas portretas
Įdomu kad Malinauskas yra užsiminęs - jie su Tomkumi giminės. Abu drąsūs žmonės, bet pasuko skirtingų ideologijų keliais. Malinauskas reportažuose patvirtina ką žmonės jau seniai šneką apie korupciją ir kad buvo laikas kai banditizmas buvo persipynęs net su oficialia valdžia. Apmaudu kad šios tiesos dar ilgai bus užgniaužtos įtakingų asmenų. O džiugu, kad viešumas prisideda kad ir prie mažų pokyčių. Lieka klausimas ar Malinauskas vienišas karys ar vis tik palaikomas kažkurio politinio judėjimo. Kol jis deklaruoja neutraluma iš tiesų idomu jo klausyti. Pažiūrėsime kiek toli mes nuo rusijos dabar, kiek Malinauskui bus leista atvirai skleisti žinias apie korupciją.

kaunietei N - kaunietis R

kaunietei N - kaunietis R portretas
Kokio protelio reikia būti , kad skaityti Respubliką su Tomkaus pagyrimais Šviniui . Tomkaus Respublika šmeižia S.Malinauską , o tokie kaip jūs, nematę nei vienos S.Malinausko laidos , nei supratę apie ką jis šneka , toliau platinate purvą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių