Žiūrovai geriausiu 2015-ųjų lietuvišku filmu išrinko „Dėdę, Roką ir Nidą“

  • Teksto dydis:

Geriausias praėjusių metų lietuviškas vaidybinis filmas yra „Dėdė, Rokas ir Nida“, nusprendė internetu balsavę žiūrovai.

Jį režisavęs Justinas Krisiūnas džiaugėsi apdovanojimu: „Šiandien galvojau mesti kino amatą, nes skolos užkniso juodai, bet vien dėlto, kad pabūčiau čia verta kurti kiną.“

Be šio filmo toje pačioje nominacijoje varžėsi juostos „Problemų tvarkytojas“ bei „Sangailės vasara“.

Žiūrovų geriausiai įvertinti filmai ir jų kūrėjai trečiadienio vakarą apdovanoti Vilniuje, kino teatre „Forum Cinemas Vingis“, per „KINFO apdovanojimus“.

Iš viso per šias keturias savaites sulaukta daugiau nei 45 tūkst. žiūrovų balsų, pranešė organizatoriai.

Jie galėjo balsuoti vienuolikoje nominacijų. Metų režisieriumi išrinktas Marius Pocevičius už filmą „Problemų tvarkytojas“. Jis apdovanotas ir už geriausią scenarijų šiam filmui.

Metų aktoriumi paskelbtas Giedrius Savickas, suvaidinęs juostoje „Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“, Metų aktore – Justė Zinkevičiūtė už vaidmenį „Dėdė, Rokas ir Nida“.

Metų trumpametražiu filmu paskelbtas „Iglu“ (režisieriai Vytautas Katkus ir Marija Kavtaradzė), Metų trumpametražiu dokumentiniu filmu – „Pakeleiviai“ (režisierius Linas Mikuta), Metų dokumentiniu filmu – „Deminas: dvi tvirtovės“ (režisierė Akvilė Gelažiūtė).

Metų operatoriumi tapo Mantas Butkus („Problemų tvarkytojas“).

Geriausiu kino renginiu pripažinti kiti kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė 2015“, kino festivaliu – tarptautinis Vilniaus kino festivalis „Kino pavasaris“.

Visų kategorijų nominantai rinkti dviem etapais. Po pirmojo etapo išrinkti trys kiekvienos kategorijos nugalėtojai ir balsavimas pradėtas iš naujo. Balsuoti internetu buvo galima iki sausio 31-osios.

Ceremonijos metu apdovanota ir metų žiūrovė, ja tapo Raminta Spėčiūtė. Ji viena iš penkių surinko daugiausiai balsų, užpildžiusi specialiai kinomanams sukurtą klausimyną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių