Virš Panevėžio pasirodė ateiviai?

Akis į dangų šeštadienio vakarą pakėlę panevėžiečiai apstulbo: virš miesto dideliu greičiu be garso skrido nepaaiškinami šviesuliai.

Prikaustė neatpažinti objektai

Žmonės pasakoja apie 21 val. matę gana neaukštai virš namų tyliai praskrendančią trijų ryškios aukso spalvos šviesulių eskadrilę, po kelių minučių paskui juos nuskriejo kiti du šviesuliai, dar po kurio laiko pasirodė ir šeštasis.

Susidomėjimą sukėlę objektai skrido iš vakarų į rytus.

„Galvojau, kad iš „Cido“ arenos raketas leidžia, bet šviesuliai nekrito, o tolygiai skrido tolyn. Vienkartiniai skraidantys žibintai irgi negalėjo būti, nes skrido labai greitai, nors vėjo nebuvo. Lėktuvo šviesos būtų raudonos ir mirksinčios, be to, girdėtųsi ūžesys“, – svarstė keistą reiškinį balkone stebėjęs Tulpių g. gyventojas Rimantas Skeperis.

Bičiuliai, išgirdę apie dėmesį prikausčiusius objektus, R.Skeperiui juokaudami siūlė negerti po pilną, tačiau panevėžietis tvirtina tą vakarą nė taurelės neišlenkęs.

Praskriejančius šviesulius sustoję ant šaligatvio užvertę galvas stebėjo ir praeiviai Liepų alėjoje. Lazdele pasiramščiuojanti senutė pasakojo tokį reiškinį matantį jau ne pirmą kartą.

Ateiviai lanko dažnai

Panevėžietis rašytojas fantastas Kazys Paulauskas nenustebo išgirdęs apie susidomėjimą sukėlusį reiškinį. Jis neabejoja, kad panevėžiečiai galėjo matyti neatpažintus skraidančius objektus.

„Aš juos dažnai matau, nes kas vakarą žiūriu į dangų. Žinau, kad tai – ne palydovai, nes skrieja gana žemai. Be to, ruduo – jų skraidymo bumas“, – teigė K.Paulauskas.

Pasak rašytojo, prieš mėnesį jo sūnus Palangoje nufotografavo keistą reiškinį – apie 23 val. virš jūros žemiau debesų pakibo 15 žvaigždučių. Kurį laiką žibėję šviesuliai nuskrido.

Prieš porą savaičių Jupiterio ryškumo neatpažintas skraidantis objektas, pakilęs 45 laipsnių kampu nuo horizonto, pasak K.Paulausko, lėtai praskrido ir pro jo namus Panevėžyje iš vakarų į rytus.

„Man tokie reiškiniai nėra keisti, o natūralūs. Žinau, kad ateiviai egzistuoja, kad mus lanko kitos civilizacijos. Kodėl jos tą daro – dar neatskleista paslaptis. Nesąmonė tikėti, kad mes visatoje vieninteliai“, – įsitikinęs rašytojas.

Kaip tvirtino panevėžietis, itin keistą reiškinį jo sūnus matęs pernai lapkritį. JAV Masačiūsetso valstijos nedideliame miestelyje šalia miško gyvenantis vyriškis apie 17 val. išvydo ryškią šviesą, tarsi būtų nusileidęs laineris. Po 15 min. netikėta šviesa pranyko. Įdomiausia, kad toje vietoje nėra jokios miško laukymės. K.Paulausko teigimu, neatpažintą objektą sūnus suspėjo nufotografuoti.

„Šiurpoka ta nuotrauka. Matyti tarsi lainerio langai ir sklindanti ryški šviesa. Atrodo, kad objektas tarp medžių, nors buvo pakilęs virš miško“, – pasakojo fantastas.

Stulbinamo reiškinio liudininku tapęs vyriškis grįžęs iš JAV šiuo metu darbuojasi Šiaulių universitete.

K.Paulauskas tikina pirmą kartą neatpažintą skraidantį objektą pamatęs dar 1942-aisiais netoli Tauragės. Tąkart virš jo galvos praskrido disko formos į šonus vinguriuojantis objektas, o jį nusivijo vokiečių naikintuvai.

„,Mane vilioja dangus. Kas turi kantrybės į jį žvalgytis, pamato neatpažintus skraidančius objektus. Laimė, kad jie nedaro nieko blogo“, – mano rašytojas.

Įtaria buvus žibintus

Kur kas racionaliau savaitgalį panevėžiečius sugluminusį reiškinį įvertino kariškiai ir aviatoriai.

Panevėžio aeroklubo direktorius Bronius Zaronskis įsitikinęs, kad virš miesto sklendė vienkartiniai skraidantys žibintai, tokių galima įsigyti prekybos centruose.

„Dabar tokie labai madingi, jų pilnos parduotuvės. Nuskrenda maždaug kilometrą, o ar į viršų kyla, ar tiesiai skrenda, priklauso nuo oro sąlygų“, – teigė B.Zaronskis.


Šiame straipsnyje: ateiviai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių