Vatikanui pasiūlyta išpirkti pavogtus Michelangelo rankraščius

  • Teksto dydis:

Asmuo, pavogęs du labai vertingus Renesanso menininko Michelangelo (Mikelandželo) rankraščius, pasiūlė juos grąžinti Vatikano archyvui mainais į pinigus, pirmadienį atskleidė Šventojo Sosto atstovas.

Atstovas pirmąkart patvirtino, kad tie dokumentai buvo pavogti 1997 metais ir sakė, kad minėtas pasiūlymas buvo neseniai pateiktas aukšto rango Bažnyčios pareigūnui – kardinolui Angelo Comastri (Andželui Komastriui).

„Kadangi kalbame apie pavogtus dokumentus, savaime aišku, kad kardinolas atsisakė“, – pridūrė atstovas.

Vatikanas neatskleidė jokių kitų detalių apie tą pasiūlymą ir nepaaiškino, kodėl žinia apie tą vagystę nebuvo paviešinta 1997 metais.

Tie rankraščiai yra laiškas su Michelangelo parašu ir kitas dokumentas, priskiriamas jo rankai.

Jie priklauso dideliam archyvinės medžiagos rinkiniui, susijusiam su Šv.Petro bazilikos statyba. Įspūdinga katedra buvo baigta statyti 1626 metais po beveik šimtmetį su pertraukomis trukusių darbų.

Michelangelas, kuris buvo architektas ir inžinierius, taip pat skulptorius ir tapytojas, buvo pakviestas vadovauti bazilikos statyboms 1547 metais.

Nors jis mirė 1564-aisiais, Michelangelas laikomas vienu iš pagrindinių pastato, neatsiejamo nuo Katalikų Bažnyčios įvaizdžio, architektų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių