Savaitgalį - unikalus lėlių kūrimo seminaras „Alsuojanti lėlė“

Dvi klaipėdietės, tapytoja, lėlininkė Violetta Melnikova ir meno terapeutė Jekaterina Kazanceva, spalio 10-11 dienomis vilniečius kviečia į unikalų seminarą - mokytis kurti lėles.

Šių užsiėmimų metu bus ne tik mokoma autorinių lėlių kūrimo technikos, tradicijų, bet ir suteikiama galimybė kiekvienam geriau susipažinti su savimi.

„Atėję į seminarą žmonės išmoks pasigaminti meninę autorinę lėlę, visos lėlių gamybos technologijos - šios meno šakos mokysimės išsamiai ir nuosekliai. Taip pat svarbus ir terapinis aspektas - žmonės iš pradžių bandys sukurti personažą drauge su manimi bei meno terapeute, kuri pasakos kaip suvokti to personažo kūną. Daug dėmesio bus skiriama savęs suvokimui - tam, kad pavyktų nulipdyti lėlę, žmogus turi save „apčiupinėti“, suvokti, kokia poza tinka, pavyzdžiui, svajojančiai lėlei. Tam, kad jis nulipdytų tą svajojančią lėlę, jis turi išbandyti svajotojo pozą“, - atskleidžia menininkė V.Melnikova.

Seminaras „Alsuojanti lėlė“ taip pat supažindins su lėlių istorija: sakralinėmis lėlėmis, istorinėmis, buvusiomis mūsų protėvių namuose, bus pasakojama, kokias lėles turėdavo vaikai, nuotakos, jaunuoliai ir pan. Žinios apie techniką bus „skaidomos“ daugelio kitų dalykų: filosofijos, darbo su pasąmone, pasakojimų kaip bendraujama su lėle.

„Mūsų darbas ypatingas tuo, jog drauge dirba menininkas ir meno terapeutas. Jei meno terapeutas dirbtų vienas, lėlė nebūtų meno kūrinys, o tik terapinis objektas. Šiuo atveju lėlė bus ir meno kūrinys, kadangi bus suteikiama žinių apie techniką, anatomiją, spalvų meninę sampratą ir t. t. Žmonės už vieną gaus du“, - sako lėlininkė.

Seminaras "Alsuojanti lėlė" vyks „Menų terapijos centre“ (M. K. Paco g. 4), Vilniuje. Išsamesnė informacija ir registracija telefonu: +37068618131 arba el. paštu: info@artlab.lt Seminaro pradžia - spalio 10 d. 10 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių