S. Nėris: širdis, pilna vinių ir atgailos

Grįžti į straipsnį

Landsbergniai šunys

Landsbergniai šunys portretas
Drauge, jūsų neapykanta liejasi per kraštus, jūs nekenčiate tų, kurių dėka Lietuva tapo ES nare, bet aiškiai mylite ir prijaučiate tiems, kurie Lietuvą buvo iš viso išstūmę iš Europos, buvome tik sssr respublika. O kuo daugiau mes galime būti, jeigu ne ES provincija po šitiek okupacijos metų? Ir ar turime garbinti tuos, kurie prisidėjo prie to, kad Lietuva tapo sssr narė? Ar tremtiniams, ištremtiems 1941 metais nuo to lengviau? O jau tie suslovo pasakyti žodžiai, kad Lietuva bus, bet be lietuvių, visiškai užmuša. O kuo mes buvome sssr- argi ne jos provincija?

Sigita

Sigita portretas
Tokių poetų kaip Salomėja Nėris iki tol nebuvo ir įsitikinusi, kad dar laaabai ilgai nebus. Baikite teršti jos vardą, kur jūsų tėvai, seneliai tais laikais buvo, kodėl tylėjo? Dabar keli nuograužos atsigavo ir tyčiojasi iš poetės ir mūsų. Atsikvošėkit, elgiatės ne geriau nei tie raudonieji nkvdistai. Geriau paskaitykit jos pilnus grožio, šviesos ir meilės kūrinius, jos pilnus skausmo laiškus. Šlykštu. Įsitikinusi, kad tokie "patriotai" dar ne kartą išvers skūrą ir mūsų vaikams kvaršins galvas skurdžiais vadovėliais. Palikite poetę ramybėje ir gerbkite jos talentą bei atminimą.

evaldas

evaldas portretas
SALANTAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ei purvasklaidininkai kokie tai laikai, kas per sposai, tyciojates is savo tautos. Dvasios ubagynas.

na, tiesa sakant,

na, tiesa sakant, portretas
daug pasako apibudinimas : poetė, būdama suvalkietiškai kieto ir išdidaus charakterio, siekė būti pastebėta, išsiskirti iš kitų, pirmauti"... Na,zinoma, jai, kaip suvalkietei, ir isdididziai, jautriai personai, galima listi i svetima seima. Kaip poete, talentinga, bet galvojanti tik apie savo poreikius, apie save. Todel ir padidintas jautrumas nes nelengva islaikyti pozicijas, is to seka depresija ir siekis bet kokia kaina . Taigi, buvo tokia, kokia buvo... nepateisinu...

Pastabėlė

Pastabėlė portretas
O žinote, kad knygos autorė A.Ruseckaitė jau ne Maironio muziejaus vadovė ? Sutapimas ? Baikit ,nemanau ....

Poetė...

Poetė... portretas
Mes ,,ĖDAM" vienas kitą, teisdami tą, kurio gyvenimo kelias buvo žaizdotas...Idant pabandę bent susimąstyti, paanalizuoti kas ir kodėl...?Kiekvienas iš mūsų turime teisę į nuomonę, bet pasiskaitai komentarus ir suvoki,kiek pykčio ir neapykantos glūdi žmonėse,kurie greičiausiai apspardytų kiekvieną paslydusį.Salomėją Nerį vertinu,kaip itin talentingą ir dangaus apdovanotą Poetę iš didžiosios raidės.Todėl palieku dangui ją ir teisti.O visiems ,,viešpačiams" žemėje galiu išdidžiai pareikšti, kad veltui siuntate ir draskotės, nes Lietuva yra ir bus pilna JOS gerbėjų. Labai norėčiau įsigyti knygą.Nuoširdi padėka autorei už drąsą.

Landsberginiai šunys

Landsberginiai šunys portretas
nacių kolaborantų, taikių lietuvių - moterų, vaikų, senelių - žudikų pokario gadynėje, jankių šiknalaižiai dabar, Lietuvos išdavikai ir pardavėjai, buržuaziniai nacionalistai - ne jums spręsti apie Lietuvos lakštingalos Salomėjos Neries gyvenimą ir kūrybą. Jūsų tėvai ir jūs Lietuvą tik pardavinėjote ir naikinote, ką darote ir dabar. Tarybų valdžią Lietuvą išsaugojo, padarė pramonine, atomine, aukštos kultūros, pasaulinio lygio meno, sporto šalimi, galinga jūrine valstybe. Jūs, landsberginiai, vėl pavertėte Lietuvą smetonos laikų Europos kolonija, skurdo ir nevilties trečiojo pasaulio kolonija. Nėra jau 30 metų, teigia landsberginiai, cenzūros, litgizo, litizdato. Kur jūsų Salomėjos Nerys, Avyžiai, Kubilinskai, Širviai, Mieželaičiai, Miltiniai, Banoniai?.. Bezdžionės landsberginės, nelieskite savo kruvinomis letenomis Lietuvos lakštingalos ir skubėkite atgailauti - tautos teismas jūsų jau laukia, atsakysite už savo antilietuvišką veiklą pagal Tautos tribunolo įstatymus... Va taip.

kauniete-suvalkiete

kauniete-suvalkiete portretas
biauru:"del riebiasnio apgrauzto kaulo ,atseit, koloboravo" …..zelemunscikai,tamsta esi kaliause.Poete buvo is ganetinai pasiturinciu ukininku seimos,derlingoje Suvalkijos zemeje..ji beabejones iiitikejo marksistinem idejom[skurdui ir ishnaudotojams---neee,,.lygybe,darna tai puiku!!! tuom labiau ,kad vyko karas [tai rudmarskiniai-fasistai alina zmones ,tai raudonieji],,,marksistines-idejos pakerejo menishkos sielos poete;;;;taciau ji "nevaidino pagrindines roles " karo gaisruose skendincioje europoje. mes turim didziuotis poete tai nuostabios prigimties menininke…

Anonimas

Anonimas portretas
Salomeja pamacius Lietuvoj isnaudojima vaziavo i Maskva.Kaip ir dabar.Lietuviskas isnaudojimas teisybes nebuvimas vercia zmogu emigruot.

kauniete-suvalkiete

kauniete-suvalkiete portretas
Taip antra karta XX amziuje Baltijos tautos susieme rankomis ,verkdami ,SU VILTIMI ___LAISVE GERBUVIS RAMYBE!!!!!===ejom parsinesti LAISVE!!! ir ka turime???---daug netekciu ==emigracija,,,nelygybe teroras-nusikalteliu klanai besisypsantys nusikalteliai kolonijose reikalaudami vitaminu,deserto ir nauju remontu nusikalteliu "rumams",.....reiskia visi["lingavusieji" su landzbergiais ir kitais reklamavusiais tikraji roju] esame isdavikai???isverstskuriai???? na ,SHTAI kaip paprasta buti NUVILTIEMS IR APKVAILINTIEMS...S,N. --tai LIetuvos talentas ,manau prilygintinas Maironiui .Mykolaiciui -P.. o gal ir jiems trenksim per veida???

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Kaip ir dabar, Lietuva buvo padariusi didelę pažangą, bet ne visiems gyvenimas buvo lengvas. Kaip ir dabar, išponėjusi valdžia varguoliams buvo atsukusi nugarą. Ta pati Salomėja rašė apie kaimo žmogų taip: Pilkas mano broli, juodo vargo verge, eidama pro tave, laimė užsimerkia... Ne, ne Salomėja atvežė Stalino "saulę", ją atvežė rusų tankai.

kauniete

kauniete portretas
Ne tiesa !! poete S,N.-nuostabiausio talento [Dievo dovana!] Ji ne isdavike[kaip tuometiniai Lietuvos "shulai su Smetonais ir grietinemis keturpesti isruko I amerikas], Ji mate Lietuvos zmoniu skurda ,nedateklius ,o is Rusijos ejo propaganda,;;jai buti" veklia " padejo jos talentas,,;;oo ir marksistines tezes apie lygybe!! apsuko galvas ne vienam[gal 80% zmonijos] …...tai ir dabar musu zmones reikalaujancius pagarbaus ,pilnavercio atlyginimo,ir atsitiesusiems !!! gyventi====irgi esame isdavikai?????

Anonimas

Anonimas portretas
Cia ji teisingai nuspejo Lietuvoje neliks lietuviu.Dabar paziurekit kiek svetimtauciu gyvena ir kiek ju gyvens.Musulmonai ir.t.t.t.Cia vel eilini karta varo ant sovietu.Kad dabar Lietuva parsidavus Amerikai Briuseliui dar kai netingi nulekia i Kinija.Parveza visokio slamsto is Indijos.O apie valdzia geriau patylekim.Iesko kaltu aplinkui.O patys kalciausi.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Nežinau kodėl vis mėginama išplauti. dvokiancius šios isgamos apatinius Ji buvo bolševike pagal isitikinimus. Kas nežinoti paskaitykit buvusio treciafrontininko B.Railosmemuarus

Algis

Algis portretas
Matomai buvo buka bet talentinga. Jos talentas buvo panaudotas Lietuvai okupuoti.

Zalemunčikui

Zalemunčikui portretas
Tau kas nirs minėjo, kad esi debilas? :). Beje- debiliškas ir vardas. Zanemunščikais vadino Akejsoro pusės gyventojus. Ar dašilo, debile?

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Teisingai Robi,...ateis iš miško Petras ir šikną ištarkuos.Ši suaugusi,išsilavinusi,talentinga moteris nebuvo,nei auka,nei kaip merga su trečiu vaiku apgauta,tik spjovusi į veidą visiems lietuviams ir dėl riebesnio apgraužto kaulo koloboravusi su okupantais.Taškas.

Robis

Robis  portretas
Miško brolių geresnė kūryba,ateis pavasarėlis ,gegutė užkukuos išeis iš miško Petras ir tttt.

Lauk manęs

Lauk manęs portretas
Akmenys paplentėm kauks. Sužaliuos lazda. Lauk manęs, kai nebelauks Niekas Niekada ...

Ieva

Ieva portretas
Myliu Salomėją Nėrį.Auginau vaikus su Kosto Kubilinsko eilėraščiais.Ir dzin man jų klaidos,matau tik talentą.

pagarba Salomejai !

pagarba Salomejai ! portretas
Ji Lietuvai visiskai nieko blogo nepadare. Pazvelkit kas dabar nustekeno prixvatino Lietuva ,tokie kaip TSRS nusipelnes profesorius KGBistas ponas Landdzbergis 'Dedule', ponia 'magnolija','satrijos ragana'……, ju simtai sedi valdzioje ,tai jie sulauze priesaika Tevynei Ja isdave ,tai juos reikia teisti uz 'nuopelnus' Lietuvai ir Jos Tautai !

Anonimas

Anonimas portretas
ji buvo apgauta tikejo lietuvos gerove kaip mes tikejom nepriklausomybe bet buvom apgauti tu paciu kgb

Tautos stebėtojui

Tautos stebėtojui portretas
Stebėtojau, pastebėjai, kad tavo kregždienos konservai prap.isa visus rinkimus? Surenkat varganus kelis pricentėlius ir tai tik dėl to, kad kregždienos beretės balsuoja ir dvėsdamos? Tai visa Liwtuva- rusų finansuojamu gandragalviai? :). Įjunk fantaziją, žioply. Vėjuota- patikrink ar beretė neprairus, kai eisi į rinkimus :)

JORIS

JORIS portretas
Nuostabi poetė,nuostabios JOS eilės,tikra tautos lakštingala AČIŪ Maironio LITERATŪROS MUZIEJAUS direktorei ALDONAI RUSECKAITEI

NA NA

NA  NA portretas
Manau tikri Lietuviai ir patriotai, supranta , kad S. Neris ir daug Lietuvos šviesuolių ir jų talenąi , buvo išnaudojami ,rusų okupantų ir kgbistų , tik tam ,kad pritrauktu žmonių mases, --------- mes mylime Salomėją už jos nuostabius eilėraščius ir tekstus ,jie skirti Lietuvos žmonėms , mūsų lakštingala negalėjo nečiulbėti ,bet ją laikė narve ir ją psichologiškai prievartavo prievartavo ,bet Lietuvos žmonės pasiėmė , tai kas jiems buvo skirta ,meilė tėvynei ,artimui gamtai ----------geriau pamąstykit žmonės apie tuos kurie dinastijomis tarnauja , okupantams , naciams vokiečiams , tiems kurie iš Lietuvos bando padaryti Jeruzalę, dar iki dabar jie Lietuvos sąskaita bujoja ir kiršina Lietuvą ,kodėl Lietuviai taikstosi su vokiečių žydo dinastiją ir jo anūku ,,,,,sėkmės iš klaidų mokomės ,,,,

Jonui

Jonui portretas
Jonai- puikiai suprantate, kas spjaudosi komentaruose. Landsbergininkas juk ypatinga gyvūno rūšis- piktas, pagiežingas, kerštingas, jokios tolerancijos. Jie visada ras priešų, niekins, kad ir visą Kietuvą, ką ne kartą darė jų mykiantis dievukas

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Man labiau patiktų knyga apie kitą įžymūjį Lietuvos koloborantą A.Sniečkų,kuris galvojo,rašė ir darė tą patį,nei apie šią,kuri vienaip rašė,kitaip galvojo,o trečiaip darė.

Jonas

Jonas portretas
Skaitai komentatoriu komentarus ir supranti,kiek daug siuksliu pila savo siuksles ant zmogaus kurio net nezino,neslaite ,norisi paklausti : - O kas jus ,ka gero jus padaret ,kad taip rasot .Pirma pasiziurek,zmogau i save,paskui teisk kita.

ir

ir portretas
vistiek lt niekada taip ir neturejo geresnes poetes,politika savo keliu,o jos talanto gali nematyti tik aklas

Ne valstybiniam smurtui

Ne valstybiniam smurtui portretas
A. Ruseckaites tevas nugalabytas sovietu rusijos tremtyje visi mes kalti...

Tautos stebėtojas

Tautos stebėtojas portretas
Ar tai tik sutapimas, kad šitą politinę kekšę bulvarinė spauda pradėjo šlovinti gandragalvių ir sovietinių mentų, finansuojamų rusiškais pinigais, valdymo metais?

paprastai

paprastai portretas
Bet kai kvaili konservų fanatikai smerkia talentingą žmogų :). Jūs- varganos ir bukos vidutinybės ir Dalai Lamą pasmerktumėt, jei užsimanytų didžioji Lietuvos nelaimė- senis landsbergis?

Saulius

Saulius portretas
Ta Ruseckaitė menka kvaila moterelė,o jos rašliava-makulatūra.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Lietuviška valkata,uždarbiavusi abiem galais ir badmečiu mirusi ne nuo bado,o nuo pertekliaus.Antroji-rašeiva,piešianti jai aukos aureolę asaba.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Pagarba rasytojai .gražus eileraščiai.dabar kolobarantu pilna valdžia kurie garsiai rusai puola.

Karwouskis

Karwouskis portretas
Ir dabar tokiu koloborantu siuksliu , tikinciu geriu rytuose, yra Lietuvoje.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Tūkstančius kartų daugiau žalos ir netekties Lietuvai,ši su okupantais koloboravusi boba savo liežuviu,nei bet koks stribas su triochlineika.Visiškai neidomūs jos taip vadinami ,,meilės ryšiai'',kas išvertus į lietuvių kalbą,reiškia paleistuvystę dėl baltesnio duonos kąsnio arba prostitucija.

jonas

jonas portretas
nieko neveikia tik balina kolaborantus mat nepragyvens Lietuva be kelių eilėraštukų

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip bus platinama knyga? Norėčiau įsigyti.

labai gaila

labai gaila  portretas
nesmerkime,nes nieko nezinome.

Galerijos

Daugiau straipsnių