Režisierius J.Wrightas – nepritampantis keistuolis disleksikas

Šiuo metu Lietuvos kino teatruose rodomo intriguojančio trilerio „Hanna“ režisierius Joe Wrightas, dar anksčiau išgarsėjęs su itin kritikų išliaupsintais filmais „Atpirkimas“ bei „Puikybė ir prietarai“, pasirodo, yra tikras keistuolis.

Aktoriai, kuriems teko dirbti su šiuo kūrėju pasakoja, jog filmavimai tampa ne tik tikrais profesionalumo išbandymais, bet ir  kupinomis netikėtumų dienomis.

„Niekada nežinai, ko gali tikėtis iš Joe, bet atsisakyti jo pasiūlymų taip pat neįmanoma. Darbas filmavimo aikštelėje toks varginantis, kad vakarais norisi tik griūti į lovą ir atsikelti kitos dienos vakare. Kiekviena scena filmuojama tūkstančius kartų, kiekvienas dublis privalo būti idealus. Dėl to jis sukūrė nedaug juostų, bet visos jos žiūrovų galvose ir širdyse išlieka ilgai“, - pasakoja filmo „Hanna“ žvaigždė Cate Blanchett.

Vizitinės kortelės

Lėlių teatro įkūrėjų šeimoje gimęs J.Wrightas serga disleksija, tačiau įgimta liga nesutrukdė paaugliui baigti mokyklos aukščiausiais įvertinimais.

Kai jis gimė, tėvas, taip pat Johnas Wrigthas jau buvo sulaukęs 65-erių.

2007-aisiais vyras tapo jauniausiu režisieriumi, kurio filmas atidarė Venecijos kino festivalį (drama „Atpirkimas“ pradėjo 64-ąjį prestižinį Venecijos kino festivalį), o dar 2006 metais įtakingas leidinys „Variety“ jį įtraukė į pasaulio režisierių dešimtuką, kurio filmus tiesiog privalu pamatyti.

Kritikai kaip režisieriaus „vizitinę kortelę“ įvardija neįtikėtiną sugebėjimą filmuojant aktorių rankas perteikti jų emocijas.

Taip pat režisierius savo darbuose naudoja itin ilgus bei sudėtingus dublius, kuriuose vyksta daug skirtingų veiksmų.

Nepritampa šiame pasaulyje, todėl kuria kiną

„Darbas su Joe Wrightu – puiki patirtis. Vaidmuo „Atpirkime“ man vos neatnešė „Oskaro“, todėl nedvejojusi sutikau, kai jis man pasiūlė įkūnyti žymiąją Aną Kareniną. Nekantraudama laukiu naujų susitikimų su juo filmavimuose, tikiu, kad ir vėl į filmo premjeras žengsiu pakėlusi galvą“, - sako Keira Knightley.

„Esu keistuolis, bet niekada to neslėpiau. Girdėjau, kad kai kurie aktoriai bijo manęs ir mano perfekcionizmo, tačiau jie žino, kad dirbdami visi kartu patirsime, išmoksime kažko naujo. Žinau, kad dažnai nepritampu šiame pasaulyje, todėl visada pritampu filmavimo aikštelėse“, - neabejoja Joe Wrightas.

Būtent dėl to pirmiausiai trilerio „Hanna“ scenarijaus adaptacija buvo patikėta garsiajam „Lūšnynų milijonieriaus“ kūrėjui Danny Boyle, tačiau pastarasis projektą paliko vos pradėjęs.

Tada sklido kalbos, jog filmas kurti atiduodamas „Haris Poteris ir Azkabano kalinys“ režisieriui Alfonso Cuaronui, bet galiausiai oficialiai pranešta, jog į režisieriaus kėdę sės J. Wrightas.

Viena iš priežasčių – to pageidavo jau anksčiau dramoje „Atpirkimas“ su juo dirbusi ir pagrindine trilerio „Hanna“ žvaigžde tapusi Saoirse Ronan.

Intelektualų trilerį „Hanna“, kuriam garso takelį sukūrė garsieji „Chemical Brothers“, jau dabar galite pamatyti mūsų šalies kino teatruose. Štai jo anonsas:


Šiame straipsnyje: Joe WrightasHanna

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių