Prasidėjo registracija į Gatvės muzikos dieną

  • Teksto dydis:

Kiekvienas, kuris nori išbandyti save kaip gatvės muzikantą ir dalytis talentu bei kūryba su aplinkiniais, turėtų suklusti – jau prasidėjo dalyvių registracija į Gatvės muzikos dieną (GMD).

Kasmet, prasidėjus pavasariui, laukiama ne tik šilumos, bet ir naujų muzikos garsų, kurie palaipsniui pripildo miestų erdves ir džiugina vaikštinėjančius miestų gyventojus bei svečius. GMD idėjos autorius, dainininkas Andrius Mamontovas ne kartą teigė, jog ši muzikos šventė suvienija žmones, atneša patirties mažai žinomiems muzikantams ir išjudina miestų bendruomenes. Šiais metais Gatvės muzikos diena vyks gegužės 18 d.

Jau tradicija tapusi, šiemet tryliktąjį pavasarį pasitinkanti Gatvės muzikos diena šį kartą grįžta su šūkiu "Pamatyk muziką". Šių metų renginio tikslas – ne tik sukviesti į gatves įvairius dainininkus, muzikantus bei artistus, tačiau ir atskleisti muziką per dailę, papildant GMD gatvės menais.

Renginyje aktyviai dalyvauja daugelis Lietuvos miestų ir miestelių.

Šiais metais sostinėje vyks būgnininkų eisena, tarsi skelbianti apie GMD uždarymą. Eisena prasidės prie Rotušės, vinguriuos miesto širdyje pro Pilies gatvę, Arkikatedrą, Gedimino prospektą ir kaip kasmet suburs žmones prie "GO9". Be šio tradicija tapusio renginio, Vilniuje dar vyks performansas Rotušės aikštėje, kitos miestiečius įtraukiančios veiklos bus atskleistos artėjant gegužės 18-ajai.

Registracija puslapyje www.gmd.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių