Paskelbtas respublikinis pasakotojų konkursas „Žodzis žodzį gena“

  • Teksto dydis:

Tarmes ir tautosakos paveldą puoselėjantis respublikinis pasakotojų konkursas „Žodzis žodzį gena“ vėl laukia šauniausių pasakorių iš visos Lietuvos.

Lietuviai tikrai turi, kuo pasididžiuoti, – nė vienoje kitoje Europos valstybėje tokioje mažoje teritorijoje nėra tokios gausybės skirtingų tarmių. Ir jos sėkmingai gyvuoja, kaip ir žodinės tautosakos tradicija.

Konkurso rengėjai – Lietuvos liaudies kultūros centras ir Druskininkų kultūros centras – kviečia rajonų ir miestų kultūros, švietimo, kultūros ir švietimo skyrius, etninės kultūros, švietimo, kultūros centrus aktyviai dalyvauti konkurse – organizuoti vietinius ratus, pasinaudoti numatytais savivaldybės renginiais ar kitais būdais atrinkti vietos pasakotojus. Vietinius turus planuojama rengti iki liepos 31 d., o nacionalinis turas numatytas rugsėjo 9-10 d. Druskininkuose.

Pernai finaliniame „Žodzis žodzį gena“ etape susirungė 35 dalyviai. Jie buvo suskirstyti į dvi kategorijas: tie, kurie tradiciją perėmė iš savo aplinkos – šeimos, bendruomenės, ir tie, kurie pasakoti išmoko folkloro ansamblyje, iš leidinių ir kt. Visi dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais ir atminimo dovanomis, o „pirmūnai“ – ir premijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių