Pasirodė pirmas lietuviškas romanas apie finansus

Trečiadienį šalies knygynuose pasirodė pirmas lietuvių autorių parašytas romanas apie finansus "Pinigų medis".

Knygos autorė, didžiausio šalies komercinio SEB banko analitikė Julita Varanauskienė, tarp intriguojamų moteriško romano siužeto linijų įpynė ir elementarių asmeninių pinigų valdymo taisyklių. Taip ekspertė primena, kad savo pinigus tvarkyti gali būti labai paprasta, o neracionaliais finansų prietarais tikėti tiesiog nepelninga.

"Jokie prietarai, jokie neva pinigus pritraukiantys stebuklingi ritualai neišgelbės piniginės ir nepalengvins mūsų gyvenimo. Pinigus reikia skaičiuoti, o svarbiausia - planuoti juos į ateitį", - pranešime spaudai sakė SEB banko šeimos finansų ekspertė.

Dvylika metų banke dirbanti autorė sakė nepretenduojanti į profesionalias rašytojas. Jos tikslas - paprastai, aiškiai, žaismingai priminti nepelnytai nuvertintas asmeninių finansų tvarkymo taisykles.

Jos nuomone, kasdieniame gyvenime dažnai visiškai be reikalo ignoruojamos elementarios finansų valdymo taisyklės.

Pagrindinės knygos herojės Severijos gyvenime susipina nuoširdi moterų draugystė ir neišvengiamas lengvo pavydo prieskonis, amžinos, todėl net komiškos bėdos su sutuoktiniu, atkakli kova už šeimos finansinę gerovę ir bandymai suderinti ją su asmeniniais norais. Severija patiria tai, kas nesvetima daugeliui Lietuvos šeimų: ją spaudžia būsto kreditas, neatsakingai prisiimti įsipareigojimai ir kitos skolos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių