O. Koršunovo spektaklis „Dugne“ pristatomas prestižiniame Vienos festivalyje

  • Teksto dydis:

Režisierius Oskaras Koršunovas ir jo aktorių trupė vasaros gastroles pradės pasirodymu Vienos festivalyje – viename didžiausių bei seniausių menų festivalių Europoje.

65-ąjį kartą rengiamo festivalio programoje vilniečiai pristatys spektaklį „Dugne“. Pasirodymas beveik 200 tūkst. žiūrovų kasmet pritraukiančio festivalio programoje – intensyvaus vasaros gastrolių maratono, kurį vainikuos dalyvavimas antroje iš eilės Venecijos bienalėje, pradžia.

Vienos festivalis – vienas pagrindinių Europos menų renginių, apimantis įvairių disciplinų profesionalus bei rengiamas daugiau nei šešis dešimtmečius. Kasmet gegužės ir birželio mėnesiais vykstančio festivalio programa šešioms savaitėms prikausto visos Europos meno elito dėmesį. Festivalio teatro programoje savo darbus pristatys tokie Europos teatro vardai, kaip Christophas Marthaleris, Kornelis Mundruczo, Konstantinas Bogomolovas, Janas Fabre, Pippo Delbono, Frankas Castorfas.

„Šiemet festivalio programoje turime daugybę spektaklių, paremtų itin išraiškinga scenografija, efektingais muzikiniais numeriais ar ekspresyviais judesiais. Koršunovo „Dugne“ yra išskirtinis. Tai itin retas modernaus teatro pavyzdys, kuriame lieka tik aktoriai, žiūrovai ir jų buvimas. Mūsų intensyvioje programoje trūko būtent tokio spektaklio“, - teigia Marina Davydova, viena iš Vienos festivalio programos sudarytojų, kurios iniciatyva buvo pakviestas OKT/Vilniaus miesto teatro spektaklis.

Beveik dvidešimt skirtingų valstybių aplankiusiai „Dugne“ trupei pasirodymas Vienos festivalyje – pirmasis Austrijoje. Režisierius O. Koršunovas sugrįžta į Austriją prabėgus 14 metų, kuomet 2002-aisiais garsiausiame operos festivalyje Zalcburge buvo pristatytas jo dramos spektaklis „Oidipas karalius“ pagal Sofoklio kūrinį.

Dalyvavimas Vienos festivalyje atidarys OKT/Vilniaus miesto teatro vasaros gastrolių sezoną. Jau birželio pabaigoje „Hamleto“ trupė išvyks į Atėnus (Graikija), kur jų lauks tarptautinio Atėnų ir Epidauro festivalio publika. Čia bus pristatyti tokių menininkų, kaip režisierius Romeo Castellucci ar trupė Needcompany, darbai.

Liepos pabaigoje vyksiančiame tarptautiniame Ribadavijos (Ispanija) teatro festivalyje „Žuvėdros“ trupė turės galimybę apšilti prieš gastroles, tapsiančias vasaros „vinimi“ – tai Venecijos bienalė, laikoma pagrindiniu metų įvykiu meno pasaulyje. O.Koršunovui ir jo aktoriams pavyko padaryti tai, kas įvyksta ne dažnai – trupė bienalės programoje pristatoma antri metai iš eilės.

O. Koršunovo „Dugne“ Vienos festivalyje – gegužės 23-26 d., „Hamletas“ Atėnų ir Epidauro festivalyje – birželio 25-26 d., „Žuvėdra“ tarptautiniame Ribadavijos festivalyje – liepos 23 d., Venecijos bienalėje – rugpjūčio 2 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių