Negaliojantį atestatą turinčiam D. Mažintui paliktas aukštojo mokslo diplomas

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyrius kreipėsi su ieškiniu į teismą, prašydamas pripažinti negaliojančiais D.Mažinto Vilniaus „Santaros“ vidurinės mokyklos brandos atestatą bei visus kvalifikacinius laipsnius, kuriuos jis įgijo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, su tuo susijusius rektoriaus įsakymus.

Kas suklastojo D.Mažinto brandos atestatą, nežinoma – prokuratūra šio nusikaltimo netiria, nes yra suėjusi patraukimo baudžiamojon atsakomybėn senatis.

Šiuo metu veikia specialus registras, kuris parodo, koks asmuo ir kada įgijo vidurinį išsilavinimą. Apie 2000 metus, kai D.Mažintas esą įgijo brandos atestatą, tokio registro nebuvo.

Vilniaus apygardos teismo nutartis dar gali būti skundžiama kasacine tvarka Aukščiausiajam Teismui.

Buvęs kultūros viceministras viešai yra sakęs nesigailintis to, kad stojo į aukštąją mokyklą neturėdamas brandos atestato.

„Vidurinis išsilavinimas nebūtinai suteikia žinių. Viskas priklauso nuo žmogaus. Aš mokiausi taip, kaip man to reikėjo, pasirinkau savo kelią. Sutinku, kad yra tam tikros taisyklės, tvarka yra tokia, kokia yra, neagituoju kitų elgtis taip, kaip aš, tačiau man tikrai nėra gėda dėl savo sprendimo. Kiekvienas mes gyvenime darome klaidas, ir tam tikrų dalykų aš dabar galbūt nedaryčiau, tačiau patirtis ateina su laiku, kurio atgal nesugrąžinsi. Aš nesigailiu dėl nieko. Dėl ko man turėtų būti gėda? Kad baigiau Muzikos ir teatro akademiją, kad turiu keturis diplomus, kad savo profesinėje sferoje pasiekiau ganėtinai aukštų įvertinimų? Popierius neparodo žmogaus žinių“, – interviu delfi.lt yra sakęs D.Mažintas.

Jis teigė buvęs maištingas mokinys, o besimokydamas M.K.Čiurlionio menų mokykloje jautėsi vergu, nes, turėdami mokytis kaip ir visi vaikai, mokyklos moksleiviai vėliau turėdavo antra tiek laiko praleisti besimokydami savo specialybės dalykų.

Buvęs viceministras teigė prieš tapdamas viceministru nesusimąstęs apie tai, kad jo praeities sprendimai sukels tokį skandalą.

D.Mažintui einant viceministro pareigas jo kuruota Lietuvos kultūros taryba skyrė 40 tūkst. litų (11 tūkst. 584 eurų) politiko įkurtos viešosios įstaigos „Culture live“ projektams. D.Mažintas šią įstaigą paliko prieš tapdamas viceministru, o 2013-ųjų lapkričio 25 dieną iš jos pasitraukė ir viceministro žmona. Sulaukęs priekaištų dėl galbūt supainiotų interesų, D.Mažintas atsistatydino. Iš karto po to Seimo narys konservatorius Vytautas Juozapaitis paviešino D.Mažintui nepalankią informaciją dėl suklastoto vidurinės mokyklos baigimo atestato.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Safyras

Safyras portretas
Nuo to ir prasideda LIetuvoje betvarkė. Suklastotas dokumentas, tai nėra toks jau menkas nusižengimas, kad galima taip lengvai viską užmiršti. Todėl politikai ir prižada visko, nes žino, kad už pažadų nevykdymą jiems niekas negresia. O jau pavyzdys moksleiviams tai tikrai vertas bulvinio medalio. Todėl verslininkai su politikais ir šokdina tikrus savo srities specialistus, nes atsakingas pareigas yra užėmę visokio plauko aferistai, kurie staigiai suserga, kai prispaudžia kas uodegą arba laukia kol sueis senaties terminas. Gėda tokiai valstybei , kuri toleruoja tokius dalykus...Gal todėl taip stengiamasi atsikratyti popierinių dokumentų, nes suklastoti duomenis kompiuteryje lengviau, nei išduotus popieriuje su visais anspaudais ir parašais...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių