Mirusiųjų pelenams jūroje – ne vieta?

Grįžti į straipsnį

obana

obana portretas
ydomu kokia bauda, jei pelenus isbarstysiu kur velionis norejo...

To aš

To aš portretas
Mūsų protėviai kovojo prieš krikščionybę ir jos tradicijas, o dabartinės laidojimo ir gedulo tradicijos, apskritai yra vos ~150 metų senumo ir atėjo iš anglijos. Jūs ir jūsų protėviai, puoselėjo svetimas tradicijas. Beje tradicijos labai greitai keičiasi, jos nėra ta vertybė kurią reikia puoselėti. Tai vertybė kurią reiktų prisiminti kaip istorijos dalį.

As

As portretas
Perskaiciau ir uzsalau.Rodos neatsinesem jokios praeities,jokios pagarbos mirusiajam,religijai,tradicijoms.Ir isvis man taip gaila tu proteviu,kurie sitaip sunkiai atkovojo mums dabartini gyvenima o mes kaip kokie isgamos tik viska neigiam,viska niekinam ir nesaugom.Oi atsilieps tas mums ir musu kartoms,oi atsilieps.Atsikvosekit ir daugiau apsiskaitykit o nesapaliokit nesamones.

hmm

hmm portretas
Žmogaus mirtis visuomet buvo pelningas verslas kuriame nevengiama plėšikauti. Laidojau kątik artimą žmogų, tai kuklios laidotuvės atsėjo 1500€. Neapiplėšė tik kavinė, kurios paslaugos buvo už suvokiamą kainą. Karstas už didelius pinigus, įkapės toks jausmas kad nuo Versachi, kunigo "paslaugos" mane asmeniškai piktina. Velionė buvo ateistė, bet giminaičiai išzirzino, kad matai labai reikia.

Nusistebėjęs

Nusistebėjęs portretas
Įdomūs tie įstatymai. Kai karstą duobėj į miesto gruntinius vandenis nuleist tai legalu, jokių sanitarinių, religinių, etinių, dorovinių normų tai nepažeidžia. O va pelenus jūroj išbarstyt tai jau kažkokia mistinė tvarka ir politinė valia atsiranda.

FRANK KRUK

FRANK KRUK portretas
Jei visi barstys pelenus, tai nebus uždarbio nei bažnyčiai, nei su kitokiu laidojimo būdu susijusiems verslininkams.

n

n portretas
Laikas keisti įstatymą.Nevalia ignoruoti paskutinę žmogaus valią.Pelenų barstymas niekam žalos nedaro.Kiekvienas turi teisę į jam priimtiną išėjimo būdą.

Malačius E

Malačius E portretas
Yra pasirodo dar protingų žmonių Lietuvoj. Prižiūrėjau (slaugiau )15 metų seną, bet labai stiprų dvasiškai žmogų. Gaila buvo jo, kai nuosavi vaikai bara, rėkia ant tokio ligonio, kuris serga altsheimeriu, ir kt.sunkia liga. Mat negali pakęsti, jog buvęs proto, ,bokštas "-durniukas. Na o per Vėlines bėga puošti jo kapo,prikrauta puokščių, išblizginta. Žiūrėkit, kaimynai -kokie mes geri vaikai! Fu, negaliu tokių veidmainių matyti. Galvoju, miegok ramiai, mielas žmogeliuk. Nebešvęsim tokių gražių, saulėtų tavo gimtadienių. Pasiilgsiu tavo jumoro, kuris paversdavo sunkią dieną lengva, blogą nuotaiką -linksma. AČIŪ TAU UŽ TAI, KAD PALIKAI SAVO SIELOS ŠILUMĄ. TAI SVARBIAU UŽ TURTUS!

E.

E. portretas
Ir dar: šimtai (jei ne tūkstančiai) hektarų žemės skiriama tuštybės mugei su kičinėmis puokštėmis ir daugiatoniais akmens ir betono luitais - paminklais. KAM? Ar nuo to daugiau meilės išėjęs anapilin jaus? O gal save guodžiame, jog "su mumis viskas ok"? Vėjai visa tai. Užtenka apie mirusį fotografijos namuose ir šiltų prisiminimų. Viskas. O visa kita - tik biznis ir vartotojiška tuštybė, įvyniota į tikėjimo ir bažnyčios tiesas. Žodžiu - su ugnele m,ane paleido į šį svietą, su ugnele ir išeisiu. Ačiū už dėmesį.

E.

E. portretas
Kai mirsiu, tegul sudegina. Nenoriu apkrauti artimųjų nereikalingais rūpesčiais: žvakių pleškinimu, vos ne privalomu kapų lankymu.Gyvieji turi gyventi savo gyvenimą, o mirę - ilsėtis netrukdomi. Katalikų bažnyčia - ne šventa karvė. Ir juo labiau ne laidojimo verslo atstovai su savo užsakomaisiais "straipsniais". Aš buvęs jūrininkas. Bet ne todėl noriu būti išbarstytas jūroje. O tie marazmatikai, kurie svaigsta, jog reikia galvoti apie kitus, besimaudančius, tai visų pirma reiktų Baltiją išvalyti nuo cheminio ginklo, nešikti ir nemyžti į ją. Higienistai, blyn, atsirado :))

to suteikė

to suteikė portretas
Nu nesvajokit, na niekas neis pas jokius seimūnus ir nieko neprašys ir nereikalaus. Seimas jau senai gyvena savo gyvenimą, o tauta savo. Jūs turbūt nė neįsivaizduojate kiek absurdiškų teisės aktų išleista, jei dėl kiekvieno su kažkuo kalbėti ar įtikinėti, tai neužteks gyevnimo. Normalūs žmonės netinkamus įstatymus tiesiog ignoruoja.

suteikėte

suteikėte portretas
seimui leisti įstatymus dalyvaudami rinkimuose ar leisdami dalyvauti kitiems už jus, todėl jei esat nepatenkinti įstatymais, eikit į susitikimus su seimūnais, o ne savivaliaukit

To Kam

To Kam portretas
Įstatymai skiriti žmonių tarpusavio sugyvenimui ir poreikiams tenkinti. Mano šeimos laidotuvės į šią sąvoką neįeina, taigi seimas apsiemė kontroliuoti funkciją kurios kontrolei mandato aš ir kiti tautiečiai jam nesuteikė.

to Vytautas L.

to Vytautas L. portretas
kad tu cia issidergiai graziais zodziais (kulturingai) , dar nereiskia kad tu kitoks , tu toks pat kaip visi tik savo negatyva reiski ale kulturingai (juokas ima) ... tu taip pat siki (tustiniesi) ir mizi (slapiniesi)...

Vytautas L.

Vytautas L. portretas
Kokie nepraustaburniai,sakyčiau,chamai komentuoja .Tokiais šlykščiais žodžiais viens ant kito puldinėjate .Tiesiog tais pačiais ,,prišikti...primyžti,, reiškiniais kits kitą taškotės .Kokia čia Jūsų vidinė kultūra ir savigarba... O vadinatės pagarbūs mirusiems žmonėms ,vykdantys jų valią. Visų pirma - gerbkite nors šiek tiek vieni kitus Šiam Pasauly... Bet ką čia iš tokių kaip kai kurie iš čia komentavusių besulauksi... Tokie tad nepraustaburniai atskalūnai ir toliau Žemins, Degins ,Naikins mirusius žmones kaip kokie inkvizitoriai ,kaip kokie fašistai ,kaip kokie laukiniai indusai...

kam

kam portretas
tie įstatymai, jei visi rėkiat, kad jų nesilaikysit-tai ko tada dejuojat, kad kiti nesilaiko įstatymų, labai keisti tie lietuviai žmonės

to vieta kapinėse

to vieta kapinėse portretas
Aš ne religingas ir ne katalikas, man Jūsų išvedžiojimai neaktualūs.

Kas tas kunigas

Kas tas kunigas portretas
tai vietininkas žemėje už nemenka pinigų kapšą... tokie turi buti deginami ant laužo, o ju pelenais trešemi laukai.

vieta kapinese

vieta kapinese portretas
negalima nekur pelenu barstyt.pelenai yra kunas ir turi but palaidotas su kunigu su apeigom

Ugninis zmogus

Ugninis zmogus portretas
Sikti , mizti i jura galima , o mano pelenai jau netinka...!?

tam Pelenai Jūroje

tam Pelenai Jūroje portretas
Jūs tiesiog kvailas. Nėra ką bepridurt.

jiss

jiss portretas
Katalikybė Lietuvoje yra okupacinė, negi nepamenam istorijos?tad neturi jokios moralinės teisės nurodinėti kas kaip ir kur turi būti laidojamas.

Pelenai jūroje

Pelenai jūroje portretas
Pelenai jūroje yra absurdas. Ir teisus autorius "Taigi", nes barstymas pelenų jūroje yra nepagarba žmogui. Ne mirusiąjam, o tam, kuris nori jūroje maudytis. Mes norime maudytis švariame vandenyje, o ne numirėlių pelenų molekulėse.. Tai tiek.

Deginimas

Deginimas portretas
Koks idiotiškas pavadinimas KREMAVIMAS. Kas čia bendro su kremu? Žmogaus kūno negrįžtamas naikinimas ugnyje yra DEGINIMAS, o ne kremavimas. Tokį būdą renkasi tik nestabilios psichikos žmonės, nes jis parodo, kad po mirties ne tik atsikratoma žmogaus kūnu, bet ir atmintimi apie jį. Maloniai esu nustebintas, kad tai puikiai suvokia žydai. Ne veltui jie laikomi protingiausiais žmonėmis planetoje.

to taigi

to taigi portretas
Čia pačio asmeninis požiūris ir nekiškite jo kitiems. Jeigu žmogus norėjo, kad jo pelenai būtų išberti, tai apie nepagarbą neina net kalbėti. Tai kaip tik pati didžiausia pagarba paisyti velionio noro, jau po jo mirties.

TAIGI

TAIGI portretas
Valia ar ne valia mirusiojo, bet bet kur barstyti pelenus yra nepagarba žmogui. Juos privalėtume, nepriklausomai nuo vietos, užkasti žemėje. Bėrimas iš lėktuvo, barstymas jūroje, tai tasi nereikalingo daikto išmetimas bele kur.

Šiaip

Šiaip portretas
Mano senelis buvo jūrininkas, jis aiškiai išsakė, kad nori būti kremuotas, o pelenai išbarstyti Jūroje. Žmogus prieš mirtį net pinigus susitaupė kremacijai. Įvykdžiau senelio paskutinę valią ir man nusišvilpt koks proto guzas ten kokį įstatymą priėmė.

GEDAS

GEDAS portretas
pritariu peleninei,prisikt ir primyst i jura geriau nei pelenus barstyt cia jau absurdas,man nusisikt ant jusu istatymu,mano pelenai bus isbarstyti seimo darzelyje,taskas.AMEN.

Hmm

Hmm portretas
Ar man atrodo ar čia kyšo laidojimo verslo ausys?

priesinasi

priesinasi portretas
ir baznycia ir laidojimo imones, nes jie netenka pajamu. Siaip man giliai tas pats, kas ka skelbia - kur reikes ten urna laikysiu, kas gali uzdrausti laukyti ja namuose ar isbarstyti pelenus savo privacioje zemeje? nematau tikslo kazkur laikyti pelenus ir kazkam uz tai moketi pinigus

Hmm

Hmm portretas
Toks jausmas kad pelenai tai radijo aktyvios dulkės ir tai Jūrai pakenks :D Jeigu vėlionis norėjo, kad pelenai liktų Jūroje vadinasi tokia jo valia ir taip ir bus. Man asmeniškai nusispjauti ant įstatymų kurie kišasi į privatų gyvenimą. Neturėjo jokios moralinės teisės seimas, priimti tokį įstatymą. Nebuvo pagrindo apskritai tokius dalykus reglamentuoti.

Manao Ina.

Manao Ina. portretas
Pinigai ar ne ,bet visos Lietuvos paversti kapais nevalia.Nori laikyk namuose. Turi b uti istatymas ir ,kad jo gieztai laikytusi.Nesilaikantiem bauda .Nenoriu ,kad kvepuotume ir bfraidytume po mirusiu palaikus.Manau,kad sie komentatoriai nebeturi,nebesupranta kas galima.Nieko svento jiem nebera.

peleninė

peleninė portretas
Noras yra noras, barstėm ir barstysim, i tegu užsipisa tie kam nepatinka, jau turbut geriau yra į jūra vasaros sezonu prišikti ir primyžti nei pelenu urna išbarstyt. plius tai daroma jūroje o ne ant kranto...

julyte

julyte portretas
Navisur atsimusama i pinigus,jei barsysime pelenus,kur norime,pagalvokit,kiek neteks pelno tos istaigos........juk cia toks pelnaas.......visur pinigai pinigai

Galerijos

Daugiau straipsnių