M. Lukšienės premijos laureatu tapo mokytojas A. A. Markevičius

  • Teksto dydis:

Penktadienį Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje išrinktas naujas Meilės Lukšienės premijos laureatas. Juo tapo Vilniaus Šilo mokyklos specialiosios klasės ir etikos 26 metų mokytojas Artūras Adamas Markevičius. Premija laureatui bus įteikta spalio 5 d. iškilmingame Tarptautinei mokytojų dienai skirtame renginyje.

„Komisijai teko nelengvas darbas išrinkti vieną laureatą, nors kiekvienas iš kandidatų yra tikras savo bendruomenės lyderis. Visiems jums linkime kuo geriausios sėkmės ir toliau įgyvendinant savo idėjas ir dalinantis gerąja patirtimi“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Jolanta Urbanovič.

„Šią premiją priimu kaip pasitikėjimo jaunu žmogumi ir jaunu mokytoju ženklą ir kaip ne tik mano, bet ir visos Vilniaus Šilo mokyklos bendruomenės veiklos įvertinimą. Mokytojo darbe svarbiausia pastebėti vaiką, jo asmenybę ir poreikius“, – sakė premijos laureatas A. A. Markevičius.

Dar mokydamasis gimnazijoje būsimasis mokytojas Artūras nemažai savanoriavo, vaidino teatre, vėliau su pagyrimu baigė visuomenės sveikatos studijas Vilniaus universitete. Varšuvoje yra baigęs bioetikos magistro studijas. Studijų laikais tapo ilgalaikiu paliatyviosios slaugos namų savanoriu. Jau dirbdamas mokykloje užbaigė Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademiją, o nuo šių mokslo metų VDU pradėjo magistrantūros studijas apie įtraukųjį ugdymą.

A. A. Markevičius į Vilniaus Šilo mokyklą 2018 m. atėjo per projektą „Renkuosi mokyti – mokyklų kaitai“. Drauge su kolegomis jis įgyvendino „Mokyklos pokyčio projektą“, kuris parodė įtraukiojo ugdymo svarbą, ir ne tik mokyklos bendruomenei. 2018-2020 m. buvo inicijuotos Vilniaus Šilo mokyklos, Vilniaus „Sietuvos“ progimnazijos ir VGTU inžinerijos licėjaus bendros mokinių veiklos, kurių idėja – kiekvienas mokinys turi patirti mokymosi sėkmę. Vaikai drauge keliavo „Draugystės žygyje“, buvo organizuotos bendros pradinių klasių mokinių veiklos, informacinės pamokos-diskusijos apie vaikų, turinčių spec. ugdymosi poreikių, ypatumus, stiprybes VGTU inžinerijos licėjaus mokiniams.

Sudėtingu COVID-19 pandemijos laikotarpiu mokytojas Artūras per labai trumpą laiką drauge su kitais mokyklos specialistais parengė unikalius nuotolinio ugdymo pamokų rinkinius. Pamokų pavyzdžiais aktyviai naudojosi Lietuvos pedagogai, ugdantys vaikus, turinčius labai didelių ir didelių ugdymosi poreikių.

A. A. Markevičius taip pat aktyvus asociacijos „Lietaus vaikai“ žurnalo bendradarbis, konsultuoja Vilniaus Šilo mokykloje įkurtame konsultaciniame centre, teikiančiame ilgalaikes konsultacijas įstaigoms, ugdančioms vaikus, turinčius specialiuosius ugdymosi poreikius. Kiekvieną savaitę su savo auklėtiniais mokytojas išvyksta už mokyklos ribų, lankosi gamtoje, muziejuose, teatruose, gražiose Lietuvos vietose.

Į Meilės Lukšienės premiją šiemet pretendavo 19 mokytojų.    

Premija gali būti skiriama ne vyresniems nei 35 m. mokytojams už demokratiškumo, bendruomeniškumo, pilietiškumo, tautiškumo, humanizmo ir kūrybiškumo idėjų įgyvendinimą ir sklaidą. Premiją 2010 m. įsteigė Švietimo ir mokslo ministerija. Premijos dydis – 4 680 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių