M. Jovaiša iš nuotraukų kurs dar labiau neregėtą Lietuvą

Praėjus dešimčiai metų po albumo „Neregėta Lietuva“ pasirodymo, Marius Jovaiša fotografijoje grįžta prie Lietuvos temos. Jau pusmetį jis lankosi įvairiose laboratorijose, susitinka su mokslininkais ir startuolių kūrėjais – tam, kad parodytų, kaip pats sako, dar labiau neregėtą Lietuvą.

Į kruopštų mokslininkų darbą savu žvilgsniu – pro fotoaparato objektyvą ryžosi pažvelgti fotomenininkas M. Jovaiša. Bene labiausiai išgarsėjęs dėl išleisto fotoalbumo „Neregėta Lietuva“ – tuomet fotografuodamas Marius apskraidė visa šalį ir į albumą sudėjo kraštovaizdžio ir miestų nuotraukas iš oro. Po 10 metų jis vėl ėmėsi Lietuvos temos – tik šį kartą žvelgia į ją kiek plačiau ir kartu – iš arčiau. Iš kur mes ateiname, ką su savimi atsinešame, ir kur norime nueiti – šiuos klausimus Marius kelia dabar ir sako siekiantis parodyti dar labiau neregėtą Lietuvą.

Kraštovaizdžio naujoje knygoje taip pat bus, sako Marius – tik nuotraukos jau bus darytos naujomis techninėmis galimybėmis. Taip pat žada ir tradicijų, paveldo fotografijų iš muziejų ir liaudies meistrų dirbtuvių. Trečioji dalis – modernioji Lietuva ir jos žmonių pasiekimai bei išradimai.

Beveik pusmetį fotomenininkas važinėja po įvairias laboratorijas ir susitinka su mokslininkais, inovatoriais ir startuoliais, sau keldamas uždavinį – naujai ir intriguojančiai parodyti, ką visi tie žmonės veikia.

Naujas žinomo fotomenininko žvilgsnis ir požiūris – Ievos Žigaitės pasakojime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių