Lietuvos krepšininkų kovas transliuos TV3, kitų - „Viasat Sport Baltic“ (papildyta)

Artėjant Europos vyrų krepšinio čempionatui aistruoliai būgštauja, ar galės pamatyti jo kovas, mat išskirtinėmis jo transliacijų teisėmis džiaugiasi mokamas „Viasat Sport Baltic“ kanalas. TV3 televizija ramina - ji tiesiogiai transliuos visas Lietuvos rinktinės rungtynes.

Tuo tapu visos kitos rugsėjį vyksiančio krepšinio čempionato kovos bus matomos „Viasat Sport Baltic“ kanalu, kuris, tiesa, išties yra mokamas ir prieinamas ne visiems šalies gyventojams. „Kad ir kaip sunku, iš paskutiniųjų įsigijome šio čempionato transliacijų teises. Juk tai - krepšinis, lietuvių religija. Šalies rinktinės varžybas galės matyti visa Lietuva per TV3, o visas kitas - „Viasat“ abonentai per „Viasat Sport Baltic“ kanalą“, - sakė „Viasat“ viešųjų ryšių vadovė Diana Liepinytė. Čempionato pusfinalius ir finalą žadama transliuoti net jei lietuvių krepšininkams nepavyktų į juos patekti.

O aistruoliai, kuriems nepakaks pamatyti TV3 transliuojamas vienas ar dvejas varžybas per dieną, gali tik save keiksnoti pasirinkę netinkamos televizijos paketą arba suskubti įsigyti „Viasat“ „auksinį“ paketą.

 

TEO, teikiančio paslaugą "Interaktyvioji GALA", atstovo spaudai Antano Bubnelio komentaras:

"TEO trejus metus derėjosi su „Viasat“ dėl jos kuriamų kanalų transliavimo televizijos GALA klientams. Pirma siekėme klientams pasiūlyti „TV1000“, „TV1000 Russkoje kino“, vėliau „Viasat Sport Baltic“, kitus kanalus. TEO buvo suinteresuota įsigyti „Viasat“ platinamus kanalus tokiomis pat sąlygomis kaip ir kitos įmonės. Tačiau iš „Viasat“ užimtos derybinės pozicijos ir teikiamų pasiūlymų buvo galima akivaizdžiai suprasti, jog bendrovė neketina bendradarbiauti. Kaip pavyzdį galima paminėti faktą, jog už savo kanalus „Viasat“ prašė iš TEO didesnių išmokų, nei klientai moka už visą paslaugą su TEO konkuruojantiems kabelinės televizijos. O pastarieji yra įtraukę „Viasat“ kanalus į savo programų paketus.

Be žalos TEO ir jos klientų interesams, mes įžvelgiame žalą ir kitų televizijos paslaugų vartotojų interesams. „Viasat“ sprendimas parduoti populiariausius televizijos kanalus kabelinių televizijų operatoriams ir atsisakymas tuos pačius kanalus parduoti TEO neigiamai veikia konkurenciją tarp pačių televizijos paslaugų teikėjų. Mažesnė konkurencija tarp televizijos paslaugų teikėjų reiškia tai, jog paslaugų vartotojai negauna kainos ir kokybės prasme to, ką galėtų gauti visiems televizijos paslaugų teikėjams konkuruojant lygiais pagrindais."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių