S. Kairys: artėjantis naujas kultūros sezonas taps laisvesnis ir intensyvesnis

  • Teksto dydis:

Nuo rugpjūčio 16 d. įsigaliojus naujoms renginiams organizuoti būtinoms sąlygoms, kultūros ministras Simonas Kairys visus renginių organizatorius ragina pradėti veikti galimybių paso režimu jau dabar ir kur kas laisviau organizuoti savo veiklą, taip bendromis pastangomis kultūrai suteikiant dar daugiau laisvės.

„Galimybių pasas tampa jūsų bilietu į visavertį kultūrinį gyvenimą. Neleiskime kultūrai vėl nugarmėti į gilų ir griežtą karantiną“, – sako kultūros ministras.

Jis dėkoja kultūros ir meno kūrėjams bei šiame sektoriuje dirbantiems profesionalams, kurie rodo, kaip galima prisiderinti prie visuomenei neįprastų, laikinų sąlygų, kad žmonės vėl galėtų saugiai įsitraukti į įdomias ir prasmingas kultūros veiklas.

S. Kairio teigimu, kultūra nėra tik prasmingas laisvalaikis ar kokybiška pramoga, bet ir gyvybiškai būtinos informacinės paslaugos ar brandžiam piliečiui būtinas šalies ir pasaulio pažinimas, todėl tiek iki, tiek ir po rugsėjo 13 dienos muziejams ir bibliotekoms bus taikoma išimtis: šių institucijų durys ir toliau išliks atviros, taikant saugumo reikalavimus, visiems Lietuvos žmonėms nepriklausomai nuo jų apsisprendimo skiepytis.

„Džiaugiuosi, kad artėjantis naujas kultūros sezonas taps kur kas laisvesnis ir, tikiuosi, gerokai intensyvesnis. Ypač tiems, kurie nusprendė apsaugoti ir save, ir kitus nuo COVID-19“, – pabrėžia Kultūros ministerijos vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip GP be atsargumo pr . kaukių ..saugo nuo viruso platinim

Kaip GP be atsargumo pr . kaukių ..saugo nuo viruso platinim portretas
saugo nuo viruso plitimo ? panašėja , kad tie dirbantys ir aptarnaujantys tik su ” Galimybių pasais ” gali tapti viruso ” veisyklomis ! Kas prisiims atsakomybę ? Ar vėl bus kalti ” nepaskiepyti ” , kurie visur nešios kaukes , o tose ” tik su GP” nesilankys ? Ši PIŠ vyriausybė patiria vieną fiasko po kito …klaidos klaidos ir klaidelės …žmonių kiršinimas , šantažas be jokios naudos ” sveikatai ” .

Vis sunkiau klausausi kliedesius ...

Vis sunkiau klausausi kliedesius ...  portretas
Iš oficialaus SAM ( medikų ) puslapio . 2021-04-14 . Vakcinuoti asmenys taip pat gali užsikrėsti koronavirusu ir jį platinti, todėl svarbu nepamiršti atsargumo. Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad vakcinos nuo koronaviruso (COVID-19) apsaugo nuo simptominės COVID-19 ligos ir, svarbiausia, nuo jos sunkių formų bei mirties, tačiau paskiepyti žmonės gali užsikrėsti ir patys, nejausdami jokių infekcijos požymių kurį laiką būti tyliais viruso nešiotojais ir platinti virusą kitiems asmenims.

S. Kairy,

S. Kairy, portretas
ar pats tikite, ką šnekate? Jei taip,— man jūsų gaila. Jei ne — kitaip gaila...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių