Kompaktinėse plokštelėse – gabalėliai gintaro

Netrukus pasirodys į muzikinį diską „Lietuvos Tūkstantmečio dainos“ sudėtos visų laikų gražiausios Lietuvos autorių bei atlikėjų dainos. „Tokio muzikinio rinkinio Lietuva dar nematė ir neregėjo“, - vieningai sutaria atlikėjai, kurių kūriniai papuoš Lietuvos tūkstantmečio simbolį. Į kiekvieną jubiliejinį diską bus įdėtas ir gabalėlis gintaro iš Baltijos jūros.

Grupės „In Culto“ lyderis Jurgis Didžiulis gimė ne Lietuvoje, tačiau puikiai prisimena save gražiausių patriotinių švenčių sūkuryje.

„Mano seneliai buvo labai aktyvūs išeiviai, kartu dalyvavome „Dainų šventėje“, tos emocijos širdyje išlikusios iki pat šių dienų, - sakė J.Didžiulis. - Tūkstantmečio tautiečių susitikimas - labai svarbus kultūrinis reiškinys, o gražiausių dainų rinkinys - kultūrinio reiškinio suvenyras. Tokie renginiai, patriotinės dainos vienija Lietuvos tautą, tai vienas iš pagrindinių mūsų kultūros paveldų.“

Vilius iš grupės „Skamp“ įsitikinęs, kad šis rinkinys taps puikia lietuviškos muzikos vizitine kortele.

„Mes nusprendėme, kad šiam rinkiniui labiausiai tiks daina iš naujausio mūsų albumo, kuri vadinasi „Ten, kur tu“. Kadangi rinkinys, tikėtina, pateks į kiekvieno išeivio rankas, šią dainą skiriame visiems, kurie toli nuo tėvynės, toli nuo mylimų žmonių“, - teigė Vilius.

Į muzikinį diską „Lietuvos Tūkstantmečio dainos“ pateks Lietuvos scenos grando Stasio Povilaičio daina „Sulaukti negalėsiu“.

„Labai norėjau, kad į šį unikalų rinkinį patektų lietuvių autoriaus daina, o be to, ši daina - viena iš pirmųjų, kurią atlikau kartu su „Nerijos“ ansambliu“, - pasakojo estrados artistas.

Dainininkas įsitikinęs, kad šis muzikinis rinkinys - puiki dovana. „Manau, ne tik kiekvienas išeivis mielai tokį rinkinį parsivežtų į šalį, kurioje gyvena, bet ir kiekvienas kolekcininkas galėtų didžiuotis savo namuose turėdamas geriausias tūkstantmečio dainas. O aš, manau, imsiu ir padovanosiu šį muzikinį rinkinį savo žmonai, juk kiekviename diske įdėtas gintaro gabalėlis - meilės Lietuvai ir artimiausiam žmogui atspindys“, - sakė S.Povilaitis.

Tarp muzikiniame diske esančių šiuolaikinės estrados hitų klausytojai galės išgirsti ir puikiai pažįstamų, bet jau pasiilgtų dainų, tokių kaip „Tautiška giesmė“, „Ant kalno mūrai“, „Balnokim, broliai, žirgus“, „Lietuva brangi“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių