Jautrios ukrainiečių melodijos ir pasaulio muzika – S. Petreikio ir D. Repalo koncertuose

  • Teksto dydis:

Saulius Petreikis ir grupė kviečia į koncertus Druskininkuose ir Rokiškyje kartu su ukrainiečių atlikėja Daria Repalo (Репало Дар’я) iš Chersono. Juose skambės šiuolaikiškai atliekama pasaulio muzika, autoriniai S. Petreikio kūriniai bei jautrios šimtmečių senumo ukrainiečių melodijos.

D. Repalo – profesionali dainininkė, kurianti savo autorinę muziką bei atliekanti ukrainiečių liaudies dainas. Su grupe „Cash_i_mir“ bei žinomais savo šalies atlikėjais ji yra surengusi daugybę koncertų Ukrainoje, taip pat ir užsienyje.

Atlikėja neseniai dalyvavo populiariame televizijos šou, kuris buvo sustabdytas dėl karo. Šiuo metu D. Repalo laikinai reziduoja Lietuvoje.

„Solidarizuodamiesi su ukrainiečių menininkais bei visais, kenčiančiais nuo karo žmonėmis, pakvietėme Dariją prisijungti prie mūsų grupės, atlikti keletą ukrainiečių dainų. Ji – puiki solistė, savo balsu nešanti jautrią žinutę pasauliui“, – sako S. Petreikis.

Repertuare skambės kelios ukrainiečių dainos, kurių ištakos siekia XVII amžių.

„Vienas kūrinys – apie revoliuciją, joje apdainuojami Bogdano Chmielnickio laikai. Kitas – apie vaikiną ir merginą, kuriems trukdoma būti kartu. Kūriniuose ryškios dvi svarbios ukrainiečių kultūros temos – kova ir meilė“, – komentuoja solistė D. Repalo.

Koncertai įvyks rugpjūčio 26 d. Druskininkuose ir rugsėjo 2 d. Rokiškyje. Jų metu bus renkamos aukos Ukrainos paramos fondui. Dalis surinktų pinigų už įsigytus bilietus bus pervesti Ukrainos palaikymo fondui „Mėlyna ir geltona“. Į renginį Rokiškyje klausytojai kviečiami nemokamai.

Šie koncertai – S. Petreikio bei jo grupės organizuojamo renginių ciklo „Laisvė šaukia“ dalis.

„Laisvės programa pradėta kurti dar pandemijos metais, kai visi buvome išsiilgę koncertų, kultūros, tiesiog vieni kitų. Kokia tai muzika? Nuoširdi, tikra – iš širdies į širdį. Kiekvienas kūrinys – tarsi atskiras siužetas, kurį klausytojai išgyvena savaip, pagal savo individualią patirtį – perskaitytas knygas, pamatytus filmus, išgyventas istorijas“, – sako S. Petreikis.

Renginių metu atlikėjai klausytojams dedikuos ne tik muzikinę programą, bet ir dalinsis istorijomis apie įrašų leidybos užkulisius: papasakos, kiek pastangų bei finansinių išteklių reikia, norint, kad kūryba skambėtų profesionaliai bei šiuolaikiškai.

Daugiau informacijos apie atlikėjo veiklą galite rasti čia – www.sauliuspetreikis.com

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių