Italijos, Lietuvos ir Latvijos projektams teko bendras kino gamybos skatinimo prizas

Tarptautiniame Triesto kino festivalyje, bendros gamybos kino forume „When East Meets West“ („Kai susitinka Rytai ir Vakarai“), pirmadienio vakarą Italijos, Lietuvos ir Latvijos projektams buvo įteiktas bendrai vystomų kino projektų prizas.

Kaip pranešė Lietuvos kino centras, piniginiu 15 tūkst. eurų prizu buvo įvertinta italų režisieriaus Iacopo Di Girolamo (Jakobo Di Džiralomo) fantastinė drama „Altrove“, bendra „Film Tower“ (Estija) gamyba.

7,5 tūkst. eurų prizu įvertintas Sauliaus Baradinsko projektas „Betono muzika“. Šis pilno metro miuziklas pasakoja apie devintojo dešimtmečio Lietuvą. Filme atskleidžiama paauglio keršto ir dramatiškų jo gyvenimo pasirinkimų istorija.

Filmo operatorius yra Vytautas Katkus, scenarijaus autoriai – S. Baradinskas ir Eglė Vertelytė, prodiuserė – Viktorija Seniut-Strolienė („Viktorijos filmai“), koprodiuseris – Anrea Gori („Lumen Films“, Italija), kompozitorius – Andrea Boccadoro (Andrea Bokadoro) (Italija).

Toks pat 7,5 tūkst. eurų prizas atiteko ir latvių režisierės Lindos Olte filmui „Vaikas“, kuris yra bendra Latvijos, Lietuvos („After School“) ir Italijos gamyba.  

Prizas, kurio tikslas yra paskatinti bendrą Italijos ir Baltijos šalių kino gamybą, įsteigtas įgyvendinant 2018 metais lapkričio mėnesį pasirašytą susitarimą tarp Italijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos kino institucijų.

Prizą sudaro 30 tūkst. eurų, iš kurių 15 tūkst. eurų skiria Italijos Generalinė kino direkcija, po 5 tūkst. eurų – Estijos kino institutas, Latvijos kino centras ir Lietuvos kino centras.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių