Į Vilniaus Kongresų rūmus grįžta „Verteris“

Rugsėjo 4-6 d. bohemiečiai ir Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras kviečia pasigrožėti į sceną sugrįžtančiu prancūzų lyrinės operos šedevru - Jules Massenet opera „Verteris“. Šį sezoną į sceną sugrįš ir daugiau bohemiečių darbų. 

„Nepaisydami sunkmečio ir visų nepalankių sąlygų menui, ir šiemet bohemiečiai lieka kartu. Maža to, yra ir geroji krizės pusė - anšlaginiai spektakliai, į kuriuos anksčiau būdavo sunku patekti, tampa dar labiau prieinami publikai, nes, pavyzdžiui, bilietai į tokią išskirtinę operą kaip „Verteris“ dabar tik dvigubai brangesni nei į kiną, ko iki šiol niekada nebuvo“, - sako režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

„Verteris“ - pirmasis šį sezoną bohemiečių į sceną grįžtantis spektaklis. Spektakliuose pagrindines Šarlotės ir Verterio partijas atliks savo įvairiapusiu talentu džiuginantis sopranas Asmik Grigorian ir pirmą kartą Lietuvoje viešintis jaunas perspektyvus tenoras Mihajlo Arsenski, kilęs iš Makedonijos, tačiau jau kurį dainuojantis Paryžiaus nacionalinėje operoje.

Po savaitės „Verteryje” Sofi vaidmenį atliks Lauryna Bendžiūnaitė, šiuo metu studijuojanti Londono Karališkojoje muzikos akademijoje. Albertu taps baritonas Laimonas Pautienius, ši sezoną trumpam į Vilniaus Kongresų rūmų sceną grižtantis jau kaip Diuseldorfo operos teatro solistas. Spektaklyje taip pat skambės vieno maestro Vladimiro Prudnikovo  balsas.

O pavasarį vėl bus pristatoma Giacomo Puccinio opera „Bohema“.

Bilietus į „Verterio“ spektaklius galima įsigyti bilietai.lt kasose ir internetu. Jie kainuoja nuo 50 litų. Daugiau informacijos - bohemiečių svetainėje www.bohemieciai.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių