Garsi medikė F. Taunytė nori pakliūti į kalėjimą

„Noriu į kalėjimą, noriu pamatyti, kuo nusipelnė mūsų šalies kaliniai, kurie gali gyventi šiltose patalpose, maitintis normaliu maistu ir gauti visą išlaikymą“ – atvirai be užuolankų LNK laidai „Gyvenimas kaip kinas“ reiškia savo norus garsi paskaitininkė, medikė, populiarių knygų autorė  į devintą dešimtį įkopusi Filomena Taunytė.

Ponia Filomena įsitikinusi, kad įkalinimo įstaigų gyventojai turi kur kas geresnes būties sąlygas, nei Lietuvos senoliai, vos suduriantys galą su galu.  Drąsiai kritikuodama snobizmu, abejingumu  sergančią visuomenę,  garbaus amžiaus moteris  tikina, kad aktyviai moterų medžiojami vyrai tampa lyg zuikiai, kurie vėliau įtikėję  savo nepaprastomis vyriškumo galiomis, mielai gyvena išlaikomi moterų. Negaili karčių žodžių buvusi ilgametė pulmonologė ir šiuolaikinei medicinai bei farmacijai, kuri užgožia natūralius gydymo būdus.

Filomena Taunytė apgailestauja, kad šiuolaikinė karta pamiršo ne tik   paprastas liaudies medicinos gydymo priemones , ji seniai pamiršo kas yra skausminga nejautra ir kiek sveria žmogaus siela. O tuo metu senoji karta turėjusi perduoti jaunimui  savo patirtį ir išmintį, šiandien svarsto vieną dalyką - kaip išgyventi?

Pasakojimą apie šią įdomią asmenybę LNK žiūrovai išvys šeštadienį 17.45 val.


Šiame straipsnyje: taunytėLNK

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių