Filipiniečiai Jonines šventė laistydami praeivius vandeniu

Tūkstančiai filipiniečių Manilos priemiestyje pagerbė savo globėją šventąjį Joną Krikštytoją trečiadienį laistydami praeivius ir automobilių vairuotojus vandeniu.

Policija sustiprino patruliavimą gatvėse, kad San Chuane būtų išvengta peštynių. Daugybė gyventojų pabudo anksčiau, kad iš vandens šautuvų, žarnų ir kibirėlių aplaistytu spiegiančius praeivius. Kai kurie iš jų statines buvo prisipildę atogrąžų audros lietaus vandens.

Vienas nedidelis vaikas vandenį iš kibirėlio išpylė ant policininko. Pastarasis sugebėjo išlaikyti šaltakraujiškumą, kaip, beje, ir didžioji dalis į darbą vykstančių priemiesčio gyventojų, kurie netikėtai buvo užklupti šios šventės.

San Chuano meras Jose Victoras  Ejercito vyko kartu su gaisrinės automobilių virtine ir iš vandens patrankų laistė po apniukusiu dangumi besilinksminančius gyventojus.

Šis Jono Krikštytojo dienos minėjimas Filipinuose, kur dominuoja katalikų tikėjimas, vyksta dešimtmečiais.

40-ies metų Susan Samuele, keturių vaikų motina, lietaus vandeniu išvakarėse pripildė šešias statines, o po to su savo pusbroliais ir draugais apsiginklavę žaisliniais vandens pistoletais siaurame miesto skersgatvyje tykojo praeivių. Moteris sakė, kad iki pusiaudienio jai pavyko aplaistyti apie 100 praeivių, tačiau nė vienas iš jų nesiskundė.

„Tai nekaltos linksmybės su švariu vandeniu“, - sakė S. Samuele.

Vienas iš pramogautojų Nio Suedadas sakė, kad jis vandenį statinėje atšaldė ledu, kad linksmybėms suteiktų daugiau jaudulio.

Ši šventė kiekvienais metais sutraukia didelį skaičių turistų, ir daugeliui jų šią dieną nepavyksta išlikti sausiems.

Praėjusiais metais šis ritualas sukėlė muštynes, kuomet kai kurie besilinksminantys gyventojai praeivius laistė nešvariu, iš kanalo pasemtu vandeniu.


Šiame straipsnyje: joninėsvandens linksmybės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių