„Eurovizijos“ pirmasis pusfinalis: jau žinomi finalininkai (papildyta 10 val.)

Antradienio vidurnaktį sužinojome pavadinimus tų dešimties šalių, kurios galės jaustis ne veltui siuntusios atstovus į Maskvoje šiandien prasidėjusį „Eurovizijos“ konkursą. Jie grįš namo įveikę bent vieną išbandymą - pusfinalį.

Tai - Turkija, Švedija, Izraelis, Portugalija, Malta, Suomija, Bosnija ir Hercegovina, Rumunija, Armėnija ir Islandija.

Pagal naujas „Eurovizijos“ konkurso taisykles, devynis dalyvius į finalą išrinko žiūrovai, vieną - profesionalų komisija. Tiesa, oficialiai nebuvo paskelbta, kuri iš išrinktųjų labiau nei žiūrovams patiko komisijai.

Pirmajame pusfinalyje iš viso dalyvavo 18 šalių: Juodkalnija, Čekija, Belgija, Baltarusija, Švedija, Armėnija, Andora, Šveicarija, Turkija, Izraelis, Bulgarija, Islandija, Makedonija, Rumunija, Suomija, Portugalija, Malta bei Bosnija ir Hercegovina.

Lietuvos atstovas Sasha Son(g) pateko į antrąjį, ketvirtadienį vyksiantį pusfinalį. Jo pusfinalyje viena šalimi daugiau, mat iš antradienio pusfinalio dar keli mėnesiai prieš konkursą buvo diskvalifikuota Gruzija.

Finale šeštadienį konkuruos 25 šalys - pusfinalio barjero tradiciškai nereikia įveikinėti didžiausioms šio konkurso rėmėjoms Vokietijai, Didžiajai Britanija, Prancūzijai, Ispanijai. Be konkurso į finalą pateko ir šiųmetės „Eurovizijos“ šeimininkė Rusija.

Beje, balsuoti gali tik tos šalys, kurios dalyvauja atitinkamuose pusfinaliuose, žinoma - ne už savo atstovą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių