„Eurovizijoje“ uždraustą dainą gins A. Siaurusevičius

 Gruzijos grupė „Stephane & 3G”, kuriai uždrausta „Eurovizijos“ finale atlikti dainą „We Don’t Wanna Put In”,  kitą savaitę ketina atvykti į Lietuvą.

Atlikėjai iš Gruzijos pakviesti dalyvauti Lietuvos televizijos laidoje „Mūsų dienos – kaip šventė”.

LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius ketina kreiptis į Europos transliuotojų sąjungą (EBU) su prašymu išsamiau paaiškinti, kodėl „Stephane & 3G” daina „We Don’t Wanna Put In” buvo eliminuota iš „Eurovizijos“ finalo.

„Lietuvių liaudies dainose žodis „putinas“ yra populiarus motyvas, šimtmečiais susiklosčiusi tradicija. Pavyzdžiui, putinėlis raudonasis... Jei, tarkim, tokia lietuvių liaudies daina patektų į „Eurovizijos“ konkursą – ar ji taip pat būtų uždrausta? Ar žodžiai, panašiai skambantys kaip kokio nors tarptautinėje plotmėje žinomo asmens pavardė, turi būti uždrausti? Man šis EBU sprendimas nelabai suprantamas. Žodžių žaismas, ypač kultūrinėje erdvėje, neturėtų būti pretekstas nepagrįstiems draudimams“, – sakė LRT generalinis direktorius. Pasak A. Siaurusevčiaus, toks EBU sprendimas politizuoja „Eurovizijos“ dainų konkursą.

Europos transliuotojų sąjunga (EBU) antradienį pranešė, kad Gruzijos į „Euroviziją“ deleguota  daina neatitinka konkurso taisyklių, kurios draudžia „politinio pobūdžio dainų tekstus, kalbas ar gestus“.

EBU siūlė arba pakeisti dainos žodžius, arba deleguoti į Maskvoje vyksiantį „Eurovizijos“ finalą  kitą dainą.

Grupė „Stephane & 3G“ atsisakė keisti dainos žodžius, o Gruzija apskritai nutarė nedalyvauti konkurse.

Gruzija po Rusijos karinės agresijos buvo paskelbusi, kad jos atstovai į Maskvą nevyks, tačiau vėliau pasidavė tarptautiniams įkalbinėjimams ir sutiko dalyvauti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių