„Auksinių svogūnų 2009“ tema - skęstančio „Lituaniko“ istorija

„Auksinių svogūnų 2009“ kūrėjai ilgai krapštė galvas ieškodami, koks lemtingas žmonijos istorijos įvykis ar reiškinys galėtų geriausiai iliustruoti visų laukiamus balandžio 1-osios apdovanojimus.

Šių metų „Auksinių svogūnų“ įteikimo ceremonijos tema buvo rinktasi tarp Pilėnų, Cheopso piramidžių, Bastilijos šturmo bei Natalijos Zvonkės pervažiavimo iš Kauno į Vilnių. Ir kai jau buvo prieita totali aklavietė, kažkuris strategas leptelėjo: „Ogi „Titanikas“!“

„Juk teisybė. Buvo toksai laineris, prabangiausias pasaulyje. Išplaukė jis į inauguracinį reisą nepakrikštytas šampano buteliu, atsitrenkė į plombyro krūvą Šiaurės Atlante ir paskendo su visu DiCaprio“, - aiškinoi vienas iš tradicinių „svogūnų“ apdovanojimų rengėjų Aidas Puklevičius.

2009-aisiais „Auksinių svogūnų“ pagrindinė tema bus skęstantis okeaninis laineris „Lituanikas“. „Viskas sutampa - prabangus balius prieš susidūrimą su krizės ledkalniu, konstrukciniai defektai, socialinė atskirtis tarp pirmos ir trečios klasės keleivių, gelbėjimosi valčių trūkumas. Vienintelis klausimas - o gal mūsų laivelis išsilaikys ant paviršiaus ir plūduriuos bent jau tol, kol vandenynas aprims?“ - klausia kitas šiųmetinių „Auksinių svogūnų“ kūrėjas Marijonas Mikutavičius, pats nuodugniai susipažinęs su laivybos ir navigacijos problemomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių